Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

News Alert. Alegeri 2024, la Euronews România. Rezultate exit-poll pe 9 iunie, la ora 22.00

Ziua primei runde de alegeri din 2024 va fi una specială, la Euronews România. Corespondenții noștri vor surprinde LIVE cele mai importante momente ale scrutinului din cadrul alegerilor locale și europarlamentare. Maratonul jurnalistic va ajunge în punctul culminant odată cu exit-poll-ul de la ora 22.00.

Exit-poll duminică, 9 iunie, ora 22.00

Duminică, pe 9 iunie, de la ora 22.00, Euronews România prezintă rezultatele sondajului exit-poll la ieșirea de la urne, făcut de CURS-Avangarde. Eșantionul stabilit este reprezentativ pentru populația României, iar metoda aleasă este interviul față în față, la ieșirea din secțiile de votare din București și din țară.

Aflați, așadar, la minut care sunt alegerile românilor. Pe cine trimit la primăria Capitalei, dar și în ce formulă vor merge formațiunile politice în Parlamentul European, ca să reprezinte România.

LIVE din București, din marile orașe, de la Bruxelles și din capitale europene

Duminică, pe 9 iunie, jurnaliștii Euronews România vor fi în toată țara, în Bruxelles, chiar în Hemiciclul de la Parlamentul European și, prin intermediul colegilor din stațiile Euronews, în capitalele europene.

În permanență pe site-ul nostru, www.euronews.ro, în social media și la TV, Euronews România aduce perspectiva europeană: veți afla cum se reconfigurează Europa, cum se poziționează România față de noile politici de la cel mai înalt nivel, ce se întâmplă cu "locomotivele" Uniunii, Franța și Germania pe fondul creșterii influenței extremei dreapta, cum se schimbă traseul politic al unor lideri, ori ce decid state față de care avem un interes direct, nedisimulat - precum Austria ori Țările de Jos.

Sunt, totodată, decizii care vor da tonul pentru la toamnă, când au loc alegerile prezidențiale și cele pentru Parlamentul României.

Votul primei generații născute în România europeană

Campania electorală a fost una aridă. Aproape fără dezbateri electorale și fără mitinguri mobilizatoare, însă tânăra democrație românească trebuie să meargă inainte: drumul este fără întoarcere.

La urne sunt așteptați, duminică, și peste 1 milion de alegători care vor vota pentru prima dată. Sunt generația născută în România europeană, primii cetățeni universali pur-sânge, cei de care se leagă toate speranțele țării.

Față de acum 4 ani, lumea s-a schimbat ca niciodată. Am trecut peste o pandemie traumatizantă și trăim la granița unui război care ne dă fiori în fiecare clipă.

Iată de ce votul nostru, al tuturor, este mai important decât niciodată. Euronews România vă invită să mergeți duminică la urne!

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE