Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Acord surprinzător între SUA și China. Cele două state convin să dubleze zborurile săptămânale între țări

Statele Unite și China vor aproba un număr dublu de zboruri de pasageri permis în prezent transportatorilor aerieni pentru a zbura între cele două țări, a declarat vineri administrația Biden, într-un semn rar de cooperare între cele mai mari două economii ale lumii, potrivit Reuters.

Departamentul de Transporturi al SUA (USDOT) a declarat că va crește numărul de zboruri de pasageri chinezi autorizate să zboare spre SUA la 18 zboruri săptămânale dus-întors de la 1 septembrie și îl va crește la 24 din săptămână începând cu 29 octombrie , față de 12 în prezent.

Aceasta a precizat că guvernul chinez va fi de acord cu aceeași creștere pentru transportatorii americani, confirmând o decizie raportată anterior.

Acordul dintre Beijing și Washington, care s-au certat pe mai multe fronturi, vine după ce China a ridicat joi restricțiile din perioada pandemiei privind călătoriile de grup pentru mai multe țări, inclusiv piețe cheie precum SUA, Japonia, Coreea de Sud și Australia.

USDOT a precizat că prima tranșă de zboruri a fost aprobată pentru a începe la 1 septembrie "pentru a satisface o creștere anticipată a cererii în jurul începutului anului universitar".

Sursele au declarat că nu se așteaptă ca liniile aeriene americane să profite imediat de toate cele 18 zboruri săptămânale.

Ambasada Chinei la Washington a trimis întrebările despre detalii autorităților din China, dar a declarat că "zborurile directe sunt esențiale pentru creșterea vizitelor reciproce între popoarele chinez și american. Sperăm că restabilirea mai multor zboruri va face bine fluxului de persoane și comerțului între cele două țări".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE