Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

A început Oktoberfest, cel mai mare festival al berii. Organizatorii se așteaptă la un număr de aproape 6 milioane de vizitatori

Mii de iubitori de bere au participat la deschiderea Oktoberfest, cunoscutul festival al berii din capitala Bavariei, orașul Munchen.

Evenimentul a ajuns deja la cea de-a 189-a ediție. În acest an, autoritățile au luat măsuri sporite de securitate, după recentul atac cu cuțitul din orașul german Solingen, soldat cu trei morți și opt răniți.

Atacul a fost revindecat atunci de gruparea teroristă Statul Islamic.

Tradițional, primarul orașului Munchen a dat startul sărbătorii și a deschis primul butoi cu bere.

Festivalul se desfășoară pe fondul unei atmosfere tensionate în societate. În ultima perioadă, în Germania au fost înregistrate mai multe atacuri motivate politic sau cu implicarea migranților.

În aceste condiții, în premieră pentru Oktoberfest, vizitatorii trebuie să treacă prin filtre cu detectoare de metale.

Chiar și așa, organizatorii spun că nu există amenințări directe și se așteaptă la aproape 6 milioane de vizitatori. Buna dispoziție a iubitorilor de bere poate fi ușor umbrită însă de prețuri.

Un litru de bere la halbă este cu aproape 4 la sută mai scump decât în 2023 și ajunge până la 15,3 euro.

Istoria Oktoberfest începe în anul 1810. Pentru a sărbători căsătoria prințului moștenitor Ludwig de Bavaria cu Theresa de Saxonia, atunci a fost organizat primul festival al berii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE