Ministrul Familiei propune un proiect-pilot pentru educația sanitară a adolescentelor aflate în grija statului. Fetele din centre de plasament sau în grija asistenților sociali vor obține, de la medici și persoane specializate, informații despre propriul corp, despre ce înseamnă o sarcină timpurie și cum poate fi ea prevenită.
16.500 de adolescente din România au născut anul trecut
16.500 de adolescente din România au născut anul trecut, potrivit INS, cel mai mare număr din Uniunea Europeană. Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunțat miercuri inițierea acestui proiect-pilot de educație sanitară, pentru cele 4.000 de fete aflate în grija statului.
„Ne dorim cifre crescute ale natalității, dar nu așa”, a precizat Gabriela Firea. Ministrul Familiei spune că obiectivul este de a ajunge în centrele rezidențiale cu programul de educare și informare „Copilul din umbră”, cu sprijinul specialiștilor din Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție.
România a rămas ţara din UE cu o rată uriașă de naşteri în rândul adolescentelor
Recent, ministrul Familiei spune că s-a întâlnit cu asociații și specialiști pentru a începe acest proiect cât mai repede. România a rămas ţara din Uniunea Europeană cu o rată uriașă de naşteri în rândul adolescentelor, astfel că este nevoie de implicare importantă din partea statului, spune Gabriela Firea.
„Orele de educație sanitară în școli, cu acordul părinților, sunt extrem de importante, însă avem obligația să le oferim informații și celor aproape 4.000 de fete și adolescente, care sunt acum în centrele rezidențiale”, precizează Gabriela Firea.