LUMEA DIGITALĂ
UPDATE Americanii vor să scape de proprietarii chinezi ai TikTok. Legea a trecut de Camera Reprezentanților și merge în Senat
Mai mulți influenceri americani s-au adunat, la chemarea TikTok, în Washington. Chinezii încearcă să împiedice rezultatul unui vot care ar urma să scoată platforma în afara legii, dacă ei rămân proprietari.
The Wall Street Journal: Americanii ar vrea să cumpere TikTok. Tranzacția, "sute de miliarde de dolari"
Publicația The Wall Street Journal scrie că fostul director executiv al Activision Blizzard, Bobby Kotick, ar fi interesat să cumpere TikTok. Printre potențialii parteneri s-ar număra și Sam Altman, de la OpenAI.
Trendul TikTok care ți-ar putea salva finanțele în acest an. Ce este ”bugetarea zgomotoasă” și cum te poate face să preiei controlul asupra banilor tăi
Economisirea banilor nu a fost niciodată o preocupare atât de mare pentru majoritatea oamenilor ca acum, în condițiile în care inflația este încă la un nivel atât de ridicat în întreaga Europă, iar costul produselor de bază zilnice crește rapid.
Ce înseamnă Regulamentul UE privind piețele digitale (Digital Markets Act) și ce se va schimba atunci când folosim serviciile digitale
Marile companii tehnologice vor trebui să se conformeze Regulamentului privind piețele digitale (Digital Markets Act - DMA) al UE, începând cu 7 martie 2024, iar legislația impune deja unele schimbări majore.
Actualizare pentru iPhone: Utilizatorii din UE vor putea să descarce aplicații din afara App Store
Cea mai recentă actualizare iOS 17.4 de la Apple le permite utilizatorilor din UE să descarce aplicații din afara App Store, folosind diverse browsere. De asemenea, sunt disponibile și emojiuri noi.
Site-ul fiipregatit.ro a fost relansat cu un asistent virtual care ne instruiește în caz de urgențe. O premieră la nivel mondial, spune Arafat
Site-ul fiipregatit.ro, unde oamenii pot găsi sfaturi și instrucțiuni despre modurile în care trebuie să reacționeze în cazul unei urgențe, a fost relansat. În premieră, include un asistent virtual, bazat pe inteligența artificială, căruia vizitatorii îi pot cere direct informații.
Mark Zuckerberg a discutat despre Inteligenţa Artificială cu prim-ministrul Japoniei
Mark Zuckerberg, cofondatorul şi preşedintele Meta, a discutat marţi la Tokyo cu prim-ministrul nipon Fumio Kishida despre Inteligenţa Artificială (IA) generativă şi riscurile asociate, informează mass-media din Japonia.
Parole furate prin "hack-ul de amprentă", noua descoperire a cercetătorilor. Zgomotul degetelor ne poate da de gol
Mișcarea de swipe, făcută cu degetul pe ecranele smartphone-urior sau ale altor dispozitive emite unele sunete pe baza cărora poate fi recreată urma acelei amprente. În acest fel, se pot debloca aceste device-uri.
SORA vitregă a realității: Cum arată ”trădarea imaginii” în era aplicațiilor AI
Cui și de ce îi este frică de inteligența artificială. Poate fi un titlu de dezbatere perfect legitim în prezent. Noile aplicații dezvoltate în domeniul tehnologiei îi încurajează pe unii, dar le provoacă temeri serioase altora.
Noi reguli ale UE pentru platformele online. Procesul electoral, printre riscurile care trebuie supravegheate constant
Un nou regulament european a intrat în vigoare începând de astăzi. Actul privind serviciile digitale aduce un set întreg de reguli pentru toți operatorii platformelor și site-urilor cu mai mult de 50 de angajați și cu o cifră de afaceri de peste 10 milioane de euro.
Studiu: 56% dintre marile companii vor să-și îmbunătățească productivitatea cu Inteligența Artificială
Cele mai mari companii din lume au așteptări de la inteligența artificială. Opt din zece lideri de companii de la nivel global cred că tehnologia ar putea să le îmbunătățească productivitatea în următorii trei ani, arată cel mai recent studiu Deloitte.
Primele păreri despre Apple Vision Pro, casca cu realitate mixtă ce seamănă cu ochelarii de schi. ”E interfața viitorului”
La doar câteva zile de la momentul lansării pe piață, casca Apple Vision Pro a fost testată de zeci de persoane pentru a descoperi noua tehnologie prin care realitatea virtuală este integrată alături de imaginile pe care le care utilizatorii le văd în viața reală.
20 de ani de Facebook. Cum a apărut rețeaua de socializare pe care un sfert din populația de pe glob o folosește
Pe 4 februarie se împlinesc 20 de ani de când Mark Zuckerberg, un student la Harvard, în vârstă de 19 ani, lansa alături de colegii săi de cameră un album comun cu poze. Așa a apărut Facebook.com.
Gemini Pro, cel mai nou model de inteligență artificială pentru chatbotul Google Bard, este acum disponibil în Europa
Gemini Pro, unul dintre cele mai mari modele de inteligență artificială (AI) de la Google, este acum disponibil pentru utilizatorii europeni, la o lună după lansarea sa în SUA. Modelul vine ca un upgrade pentru chatbotul Bard.
Studiu: Chatbotul Replika, "prietenul" și "terapeutul" care îi ajută pe studenți să nu se gândească la sinucidere
Unii studenți care se luptă cu singurătatea și cu efectele negative care vin la pachet au încetat să se mai gândească la sinucidere după de au interacționat cu chatbotul Replika, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Stanford
Muzica mai multor artiști, printre care Taylor Swift și Bad Bunny, va dispărea de pe TikTok. Care este motivul
Universal Music Group, care reprezintă artiști precum Taylor Swift, Drake, Adele, Bad Bunny și Billie Eilish, spune că nu va mai permite ca muzica sa să fie difuzată pe TikTok.
#The Cube. Isterie pe TikTok: posesorii de pașaport, încurajați să-l distrugă
Un trend bizar aduce milioane de urmăritori în social media: utilizatorii rețelelor de socializare sunt încurajați să-și rupă pașapoartele pentru a scoate cipuri din ele și pentru a demasca încercarea autorităților de a-și urmări cetățenii.
Pericolul deep-fake în an electoral. Un video deep-fake poate fi detectat dacă urmărim platfoma pe care a fost promovat
Un indicativ că ne confruntăm cu un video deep-fake este folosirea imaginii unei personalități pentru a promova oferte neverosimile. Este doar una dintre modalitățile prin care putem detecta un deep-fake, ne avertizează Dan Cîmpean, specialist în securitate cibernetică.
Ce este deepfake, conținutul falsificat cu ajutorul Inteligenței Artificiale și cum îl putem recunoaște
Imaginile false generate cu ajutorul Inteligenței Artificiale au trecut în ultimul an la un alt nivel. Tehnologia din jurul lor s-a dezvoltat foarte mult în ultimul an și au devenit din ce în ce mai convingătoare.
Poate fi gaming-ul considerat un sport? Gabriel Toncean: ”A confunda sportul cu un joc de calculator constituie o greșeală”
Până când vom mai avea echipe românești de fotbal calificate în grupele Champions League, avem o echipă românească de Counter Strike ce va juca la cea mai importantă întrecere mondială pentru acest joc video.
Instrumente online care pot detecta conținutul generat de inteligența artificială
Apariția instrumentelor de inteligență artificială (IA), precum ChatGPT, Google Bard și Jasper, a provocat o avalanșă de îngrijorări din partea comunității creative globale și a școlilor din întreaga lume.