LIFESTYLE
Anul Nou evreiesc 2023: Ce este Rosh Hashanah și ce tradiții sunt de „Revelionul evreilor”
Vineri seara, evreii din întreaga lume au sărbătorit Rosh Hashanah. Cunoscută și sub numele de Anul Nou evreiesc, iată un rezumat a ceea ce face ca această zi să fie o parte atât de importantă a calendarului evreiesc.
X Balloon Fest 2023 a început. Ce activități sunt și care este programul festivalul baloanelor cu aer cald
Spectacol și culoare pe cer în Covasna, la festivalul baloanelor cu aer cald. Vineri începe X Balloon Fest, organizat pentru a doua oară în Târgu Secuiesc, unde 12 baloane cu aer cald îi așteaptă pe toți cei care vor să zboare și să se distreze.
Europa se va confrunta cu lipsa unui medicament pentru diabetul de tip 2, comercializat și în România
Lipsa medicamentului Trulicity se va face simțită în Europa în luna septembrie din cauza cererii prea mari, anunță Agenția Europeană a Medicamentului. Este vorba despre un medicament pentru diabet, comercializat și în România.
Românii au mers la piscină de Sfânta Maria. Piscinele exterioare au fost neîncăpătoare, în ciuda vremii
Mulți români care și-au serbat astăzi onomastica au ales să își petreacă ziua lângă București, în centrele de relaxare cu apă termală. Chiar dacă vremea a fost capricioasă și vântul a bătut cu putere, asta nu i-a împiedicat pe oameni să se distreze.
Studiu: Mersul pe jos poate îmbunătăți starea de sănătate și reduce riscul de a muri. Ai nevoie doar de 4.000 de pași pe zi
Mersul pe jos zi poate reduce riscul de deces al unei persoane. Avem nevoie doar de 4.000 de pași pe zi, iar puțin sub 2.500 de pași pe zi poate reduce riscul de a muri din cauza bolilor cardiovasculare.
Ce mănâncă nord-coreenii pe timp de caniculă. În fiecare vară este organizat un concurs de gătit carne de câine
Carnea de câine nu este un aliment care să fie prezent în meniuri în mare parte a lumii. Excepția o reprezintă Coreea de Nord, mândră de bucătăria sa canină. Iar zilele fierbinți sunt, potrivit tradiției, cea mai potrivită perioadă a anului pentru acest fel de mâncare.
Studiu: Inteligența artificială îi ajută pe medici să detecteze cu 20% mai multe cazuri de cancer de sân în timpul screening-urilor
Oamenii de știință au descoperit că screeningul mamar asistat de inteligența artificială a detectat cu 20% mai multe cancere decât dubla citire a mamografiilor de către doi radiologi.
„Facekini”, bikini pentru față. Masca devine tot mai populară. Te protejează de soare, alge, meduze sau insecte
„Facekini”, adică „bikini pentru faţă”, sunt măști care seamănă cu cagulele de schi și care acoperă aproape întreaga față a purtătorului, lăsând la vedere doar ochii, gura și vârful nasului.
Muzeul Apei din Timișoara. Uzina de Apă Urseni a fost prima stație de tratare a apei, dată în funcțiune din 1914
Un muzeu al apei este, cel puțin pe perioada verii, un spațiu ideal pentru un strop de răcoare. Un astfel de loc chiar există, la Timişoara, iar în acest weekend, spațiul este gazda unui festival. Răcoare, creativitate şi un pic de istorie definesc perfect Muzeul Apei.
Cât alcool conține berea fără alcool. Ce trebuie să știe șoferii
Berea fără alcool conține alcool, însă într-o cantitate destul de mică. Chiar și așa, șoferii care sunt tentați să o consume trebuie să fie cu mare băgare de seamă și să se gândească de două ori înainte dacă nu vor să rămână fără permisul auto.
Incidența cancerului de piele și ratele de mortalitate: Cum se compară țările UE și cât de expuși sunt românii la această afecțiune
Organismul european de luptă împotriva cancerului plasează melanomul pe locul șase în topul celor mai frecvente tipuri de cancer, atât la bărbați, cât și la femei. Î
Sustenabilitatea e acum la modă. Francezii primesc bani de la Guvern dacă își repară hainele sau încălțămintea, în loc să le arunce
Să repari în loc să arunci pare a fi o tendință în creștere la nivel mondial, iar francezii sunt un exemplu în acest sens. Cetățenii Franței primesc bani de la Guvern dacă își repară hainele și încălțămintea, în loc să se descotorosească de ele.
Ce produse conțin aspartamul considerat posibil cancerigen de OMS și cum îl putem identifica pe etichetă
Agenția pentru cancer a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a considerat că aspartamul - îndulcitorul care se găsește în sucurile dietetice și în nenumărate alte alimente - ca fiind o "posibilă" cauză a cancerului.