SCUMPIRI
Scumpiri pentru toți românii, de la 1 iulie. Vom plăti mai mult la factura de gaz și pentru carburanți
Luna iulie vine cu scumpiri. Oamenii vor plăti mai mult, de exemplu, pentru factura la gaze. Asta după ce ANRE a mărit tarifele de distribuție cu aproape 20%. Va crește și prețul pentru benzină și motorină, deoarece acciza pentru carburant va fi majorată cu 50%.
Scumpirea detergenților cu 25% va fi anchetată. Consiliul Concurenței vrea să vadă dacă creșterea prețurilor e justificată
Cu fiecare spălare, detergenții ne curăță buzunarele, în sens figurat, desigur. Fie că sunt detergenți de rufe, de spălat vasele sau soluții de curățat pe jos, aceste produse s-au scumpit consistent, cu 25% în ultimul an, potrivit ultimelor date statistice oficiale.
INS: Urmează două luni de scumpiri. Ce spun specialiștii despre creșterile de prețuri în industrie și comerț
Urmează majorări de prețuri în aproape toată economia, până în luna mai, estimează managerii chestionați de Institutul Național de Statistică. Costuri mai mari sunt prognozate în industrie, comerț și construcții.
Flori mai scumpe, înainte de 1 Martie. Comercianții preferă să le arunce la gunoi, decât să le vândă mai ieftin
Prețurile florilor au crescut spectaculos, înainte de cele trei mari sărbători ale primăverii. Un buchet ieftin este 30 de lei, iar vânzătorii de la tarabe preferă să le arunce la gunoi, decât să le vândă mai ieftin. Costurile de producție au crescut și ele și cu 25%.
De ce ajunge pâinea chiar și de opt ori mai scumpă decât kilogramul de grâu. Drumul de la fabrică la raft
În România, un kilogram de pâine albă poate ajunge să coste la raft chiar și de opt ori prețul unui kilogram de grâu. Brutarii spun că prețul făinii reprezintă doar 30% din costul unei pâini.
2024 cu scumpiri. Economist: Sunt costuri care trebuie recuperate de către comercianți, că altfel dau faliment
Puterea de cumpărare a românilor se va diminua în acest an, pentru că mărirea taxelor va afecta nu doar persoanele fizice, ci și companiile. Acestea se vor vedea la rândul lor obligate să crească prețurile ca să amortizeze din pierderi.
Taxe și impozite locale 2024. Cât plătim pentru casele și mașinile pe care le deținem și cum evităm aglomerația de la ghișeu
2024 vine cu creșteri ale taxelor și impozitelor locale, ca efect al noilor măsuri fiscal-bugetare și al bazelor pe care a fost construit noul proiect al bugetului de stat. Proprietarii de case, mașini și terenuri vor plăti mai mult comparativ cu anul trecut, ca urmare a indexării cu rata inflației.
Coșul de cumpărături în 2024, după noua politică fiscală a Guvernului. Sute de lei în plus sunt necesare pentru traiul de zi cu zi
Bugetul pe cheltuieli al unei familii crește cu sute de lei bune în debutul lui 2024, după noua politică fiscală a Executivului. Va fi resimțită din plin de buzunarele românilor, iar coșul de alimente se va scumpi ca efect al creșterii TVA și accizelor la combustibili.
An nou cu scumpiri în serie. 1 ianuarie 2024 aduce creșteri de taxe, accize și cote de TVA
Noul an aduce mai multe poveri fiscale mediului de afaceri și scumpiri în serie pentru populație, ca efect al noilor măsuri fiscal-bugetare și al bazelor pe care a fost construit noul proiect al bugetului de stat.
Coșul premierului Ciolacu, mai scump cu 5%. Produsele cumpărate de acesta acum o lună costă cu 5,47 lei mai mult
A trecut o lună de la momentul la care premierul Marcel Ciolacu publica deja celebrul bon fiscal prin care le arăta românilor ce a cumpărat cu aproape 100 de lei. Astăzi, aceleași produse, la același supermarket, costă cu 5 lei și 47 de bani mai mult.
Salariul minim pe economie crește la 3.300 de lei brut, de la 1 octombrie. Nu este clar câți bani primesc românii în mână
Aproape două milioane de români vor beneficia, începând de azi, de majorarea cu 10 procente a salariului minim brut pe economie. Nu este însă clar care este beneficiul net obținut de acești salariați, mai ales că ministerele de profil se contrazic în cifre.
Radu Oprea, ministrul Economiei: Dacă vrei sa faci sport, poți și fără să mergi la sală. Care e reacția managerilor de săli de fitness
În timp ce statul încearcă să adune mai mulți bani din taxe și impozite la buget, ministrul Economiei, Radu Oprea, le recomandă românilor care nu vor vrea să plătească în plus la sala de sport, să se antreneze în parc.
Prețul produselor tradiționale și bio va crește. Antreprenor: ”Se fură din buzunarul consumatorului”
TVA-ul va crește în cazul Produselor bio, cele tradiționale sau cele protejate, ceea ce înseamnă că vor apărea noi scumpiri la raft. Producătorii de alimente tradiționale au vorbit la Euronews România despre modul în care vor fi afectați de noile modificări fiscale.
În 2024, țigările se vor scumpi. România are printre cele mai mari prețuri la țigări, raportat la puterea de cumpărare
Fumătorii vor plăti mai mulți bani pentru un pachet de țigări, începând cu anul viitor. Măsurile fiscale, care prevăd, printre altele, și creșterea accizelor la produsele din tutun vor scumpi pachetul de țigări cu aproximativ un leu.
Guvernul, cu ochii pe veniturile nejustificate. De la 1 iulie 2024, românii care nu pot dovedi sursa banilor vor fi taxați cu 70%
Reforma fiscal-bugetară nu îi ocolește nici pe românii care afișează case sau mașini scumpe, dar nu pot dovedi sursa veniturilor. Guvernul vrea să îi oblige să plătească un impozit de 70% pe sumele care nu pot fi justificate, în condițiile în care cota actuală este de 16%.
Momente în care guvernanții au arătat că nu cunosc realitatea în care trăiesc, zi de zi, românii
Guvernanții iau zilnic decizii care afectează viața a milioane de români. Dar cât de ancorați sunt în nevoile de zi cu zi ale oamenilor? În ciuda salariilor mici și a prețurilor mari la alimente, premierul Marcel Ciolacu a spus că se pot face cumpărături consistente cu doar 100 de lei.
Marea ieftinire e scumpă la vedere. Asociația Comercianților Mici și Mijlocii: Nu ne mai permitem plafonarea, vor fi scumpiri
Nu ne mai permitem să ținem adaosul comercial plafonat și probabil vor urma scumpiri, în perioada următoare, la rafturi. Este anunțul Asociației Comercianților Mici și Mijlocii.
Efectele majorării impozitelor: Serviciile stomatologice se pot scumpi
Mersul la dentist ar putea costa și mai mult, odată cu majorarea impozitelor pentru care Guvernul vrea să-și asume răspunderea. Patronatul Medicilor Stomatologi spune că a început discuțiile cu Guvernul, în privința noilor măsuri fiscale și că vor fi obligați să scumpească serviciile.
Mii de medicamente scumpite, în luna august. Din ce cauză au fost majorate prețurile
Prețurile a 3 mii de medicamente care se vând în România au crescut, în unele cazuri, chiar și de patru ori. Este vorba, în special, de medicamente compensate, eliberate cu rețetă. Chiar și așa, oamenii spun că procentul de compensare este mic și că fac cu greu față majorărilor de prețuri.