PENSII
Marius Budăi despre reforma pensiilor speciale: ”Dacă am vorbi doar de cifre, această lege ar fi avut un singur articol”
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a vorbit la Euronews România despre forma finală a proiectului ale cărui dezbatere și votul final sunt programate pentru săptămâna viitoare în Camera Deputaților, forul decizional.
Creșterea vârstei de pensionare la 65 de ani, criticată. Europol: speranța de viață a polițiștilor este de 64 de ani, deci nu apucă pensia
Încep să apară reacții dure după ce ministrul Muncii a anunțat că vârsta de pensionare va crește treptat până toți românii până la 65 de ani. De exemplu, sindicatele transmit că polițiștii își pierd viața, în medie, la 64 de ani. Astfel că ar avea șanse mici să mai prindă prima pensie.
Ministrul Muncii: Vârsta de pensionare va ajunge treptat la 65 de ani, pentru femei și bărbați
Marius Budăi a anunțat că împreună cu specialiștii Comisiei Europene au convenit asupra unor principii privind legea pensiilor, astfel încât să poată fi îndeplinit jalonul din PNRR. Printre măsurile convenite se numără și creșterea vârstei de pensionare la 65 de ani.
GALERIE FOTO. Protest față de reforma pensiilor, la Cannes. Zeci de oameni au ieșit în stradă în orașul din sud-estul Franței
Protestele față de reforma pensiilor din Franța au ajuns și la Cannes. Câteva zeci de francezi au mărșăluit pe străzi și au strigat sloganuri împotriva președintelui Emmanuel Macron. De luni bune oamenii își exprimă nemulțumirea față de legea care crește vârsta de pensionare de la 62 la 64 de ani.
Avertisment despre neîndeplinirea reformei pensiilor speciale. Analist: ”Vom avea condiții de ascensiune a unor forțe totalitare”
Implementarea reformei pensiilor speciale nu este doar un criteriu din Planul Național de Redresare și Reziliență pe care România trebuie să îl îndeplinească pentru a primi trei miliarde de euro, ci și un element esențial pentru stabilitatea democrației, a declarat profesorul Dumitru Borțun.
Noul raport al Băncii Mondiale despre pensiile speciale: modificările aduse vor avea impact nesemnificativ în economie
Modificările Legii Pensiilor Speciale nu sunt semnificative și nu vor avea un impact în economie, arată cel mai nou raport al Băncii Mondiale obținut în exclusivitate de Euronews.
Marcel Ciolacu, despre legea pensiilor speciale. ”Dacă nu se încheie discuţiile, ca premier îmi voi asuma răspunderea în Parlament”
Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, a afirmat că, în momentul în care va fi premier, își va angaja răspunderea în Parlament asupra proiectului de lege privind pensiile speciale.
Ciolacu spune că îşi va asuma răspunderea pentru reforma pensiilor speciale: Ori trece legea, ori plec eu
Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, a spus că nu va renunţa la adoptarea legii pentru reformarea pensiilor speciale şi că este dispus, în calitate de viitor prim-ministru, să ”plece acasă” dacă aceasta nu va trece la vot.
Proteste violente în capitala Franței. Sindicaliștii au mobilizat 1,5 milioane de oameni pentru manifestațiile de Ziua Muncii
Protestele din Paris s-au soldat cu ciocniri violente între manifestanți și forțele de ordine. Oamenii au ieșit în stradă de 1 mai pentru a protesta, din nou, din cauza reformei pensiilor.
Politologul Cristian Pîrvulescu despre reforma pensiilor speciale: ”Marcel Ciolacu înțelege acum că nu are altă alternativă”
După ce variantele de eliminare a pensiilor speciale din România au fost criticate de Comisia Europeană și Banca Mondială, ceea ce pune în pericol inclusiv fonduri de miliarde de euro. Cristian Pîrvulescu a vorbit la Euronews România despre riscurile care vin la pachet cu o reformă a pensiilor.
Președintele PSD: Cumulul pensiei cu salariul, supraimpozitat dacă depășește 25.000 de lei, salariul brut al șefului de stat
Cumulul pensiilor cu salariile ar putea fi supraimpozitat la stat, dacă venitul depășește salariul președintelui României. Este o nouă propunere discutată în Coaliția de Guvernare.
Guvernul pregătește ordonanța de urgență pentru reducerea cheltuielilor bugetare. Economist: ”Noi avem o problemă structurală serioasă în buget”
Cumulul salariu - pensie i-ar putea viza doar pe posesorii de pensii speciale. Aceasta ar fi, potrivit unor surse liberale, ultima modificare în pachetul ce prevede tăierea cheltuielilor, discutată luni dimineață de liderii Coaliției - Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu.
Proiect: Pensia militară de serviciu ar putea fi retrasă pentru colaboratorii securității. Propunerea a trecut de Senat
Senatul a adoptat tacit, marţi, o propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 24/2008 privind accesul la propriul dosar şi deconspirarea Securităţii şi a Legii nr.223/2015 privind pensiile militare de stat.
Peste 420.000 de persoane au pensii și indemnizații speciale în România. Suma derizorie, primită de veteranii de război
În luna martie, nu mai puțin de 420.512 persoane beneficiau de pensii şi indemnizaţii prevăzute de legi speciale, arată datele centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice.
UPDATE. Vârsta de pensionare în Franța crește la 64 de ani. Emmanuel Macron a promulgat legea
Președintele francez Emmanuel Macron a promulgat legea care crește vârsta de pensionare de la 62 la 64 de ani. Acest lucru s-a întâmplat la câteva ore după ce Consiliul Constituțional al Franței a aprobat propunerea legislativă.
Va rezista a Cincea Republică franceză reformelor impuse de Emmanuel Macron? Ce cred specialiștii în drept constituțional
Preşedintele francez Emmanuel Macron a ales să treacă prin parlament fără vot reforma controversată a pensiilor, care majorează vârsta de pensionare de la 62 la 64 de ani, eludând procedura standard prin intermediul unei lacune constituționale.
Kelemen Hunor, despre marele pericol cauzat de absența soluțiilor pentru reforma pensiilor: ”Pierzi banii și te lovești și de furia poporului”
Kelemen Hunor susține că marele pericol al acestei probleme nu constă doar în pierderea celor 700 de milioane de euro din PNRR, ci și în factorul social cauzat de ”furia poporului”, care așteaptă de mai bine de ani eliminarea acestor venituri.
Aproape 100 de miliarde de lei, în conturile pensiilor din Pilonul II. Cel mai mare cont are o valoare de 1,62 milioane lei
Aproape 100 de miliarde de lei sunt în conturile fondurilor care administrează Pilonul II de pensii. Sunt banii celor 8 milioane de români care cotizează la pensia obligatorie administrată privat, arată ASF.