MUNTE
Analiză: Românii aleg tot mai des stațiunile montane și balneare. Segmentul a înregistrat creșteri de 50%
Turismul românesc alege alte traiectorii în 2023. Potrivit unei analize realizate de un turoperator se pare că rezervările în staţiunile montane şi balneare au crescut cu aproape 50%, în primele patru luni ale anului, faţă de perioada similară a anului trecut.
Aglomerație la munte de 1 iunie și Rusalii. Ofertele s-au epuizat imediat pentru următoarea minivacanță
Minivacanța de 1 iunie și Rusalii îi duce pe români nu doar la mare ci și la munte. Pachetele turistice de patru nopți de cazare aproape că s-au epuizat, spun hotelierii. Gradul de ocupare al locurilor de cazare este în acest moment de peste 90%.
Alpinistul român Alex Găvan, la 10 ani de la premiera himalayană pe vârful Shishapangma (8027 metri): Era un privilegiu pentru care aveam să lupt, la propriu, pe viaţă şi pe moarte
Alex Găvan a fost primul alpinist român care a urcat pe vârful Shishapangma, fără oxigen suplimentar, pe 30 aprilie 2013.
Tarife promoționale pentru 1 mai, la munte. Care sunt cele mai bune oferte
Mai sunt doar câteva zile până la minivacanța de 1 mai, iar hotelierii de la munte au redus prețurile și își așteaptă în continuare turiștii. Pentru weekendul care urmează au pregătit muzică de petrecere și preparate tradiționale românești.
Maria Dănilă, prima alpinistă din România care a cucerit vârful Annapurna din Himalaya: "Toată noaptea trebuie să mergi"
Sportiva de 35 de ani a povestit că ultima parte a ascensiunii vârfului de peste 8.000 de metri s-a desfășurat în condiții extrem de dificile. Ultima etapă a urcării a durat nu mai puțin de 17 ore, însă motivația și antrenamentele au ajutat-o pe Maria Dănilă să atingă vârful.
1 din 4 români nu a plecat în concediu în ultimul an. Doar 1% dintre ei au reușit să ajungă într-o destinație exotică
Lipsa banilor este unul dintre motivele pentru care 23% dintre români nu au fost în niciun fel de vacanță în ultimul an, arată datele unui studiu online realizat pe populația digitalizată din România
Vacanță la schi de Paștele ortodox. În Poiana Brașov se schiază în condiții bune pe toate pârtiile
Sezonul de schi în Poiana Brașov a fost prelungit. Condițiile meteo din ultimele zile, ninsoarea abundentă și temperaturile negative au permis pornirea instalațiilor de producere a zăpezii artificiale.
Avalanșă în Alpii francezi, în apropiere de Chamonix. Patru persoane au murit
Patru persoane au murit, după ce o avalanșă s-a produs duminică, pe gheţarul Armancette din Munţii Alpi. Alte nouă persoane au fost implicate în acest incident, iar ministrul francez de Interne a avertizat că bilanțul victimelor este provizoriu.
Tarife promoționale pentru Paște la munte. Turiștii pot găsi pachete cu până la 40% mai mici față de 2022
Paștele de anul acesta vine cu reduceri de până la 40% la pachetele de cazare de la munte față de tarifele cerute de Crcăciun. Hotelierii din Poiana Brașov au redus prețurile după ce sezonul de iarnă nu a fost tocmai pe placul patronilor.
Sezon slab de schi în România. Autoritățile locale speră ca numărul de turiști să crească, pe final de sezon
Sezonul de schi din România se apropie de final în majoritatea stațiunilor montane, iar după o iarnă cu temperaturi mai mult pozitive și ninsori puține, autoritățile locale au început să calculeze dacă ies sau nu pe profit.
Avalanșă în Munții Rodnei. Un turist a murit, iar alte două victime vor fi evaluate medical
Un turist din grupul celor trei surprinşi de avalanşă joi în Munţii Rodnei a decedat, iar alţii doi sunt în viaţă, urmând a fi evaluaţi medical, a informat purtătorul de cuvânt al ISU Maramureş, Cornel Băbuţ.
Cum alegem corect pârtia de schi. Sfaturile instructorilor pentru a evita accidentările
Vremea bună și deschiderea domeniului schiabil în totalitate atrag mulți turiști, dar și accidentări. Mulți schiori își aleg pârtii cu un grad de dificultate mai mare decât cel pentru care sunt pregătiți, atrag atenția salvamontiștii.
UPDATE Avalanşă la Cabana Capra. Anchetatorii au deschis dosar penal pentru înşelăciune
Două avalanşe mari au avut loc, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, în Munţii Făgăraş, la peste 2.000 de metri altitudine. Una a lovit cabana Capra, alta a fost observată la Bâlea Lac, dar nicio persoană nu a fost rănită.
Prefectul județului Argeș, despre turiștii de la Cabana Capra: „Deși drumul era închis, asta nu înseamnă că este baricadat. Puteam asista la o tragedie”
Salvatorii au găsit la Cabana Capra 57 de turiști, iar pentru evacuarea lor în siguranță aceștia au fost împărțiți în două grupuri. O parte au plecat cu un microbuz spre București și Pitești, iar restul de persoane au fost duse la o altă unitate de cazare din zonă.
Zeci de turiști, salvați din munți. Salvamontiștii au avut aproape 200 de intervenții, în ultimele 48 de ore
Vremea continuă să fie capricioasă peste România. Meteorologii au anunţat un val de frig în toată ţara până pe 10 februarie. De asemenea, aproape jumătate de ţară se află până luni seară sub cod galben de vânt şi viscol.
Aglomerație în stațiunile montane, în urma ninsorilor abundente. Gradul de ocupare în Poiana Brașov a fost de 100%
Ninsorile abundente au adus turiștii la munte. Cea mai aglomerată stațiune este Poiana Brașov, unde s-a deschis oficial sezonul de schi. Un singur aspect strică atmosfera de vacanță: traficul de coșmar în care șoferii au fost nevoiți să stea zeci de minute bară la bară.
UPDATE Vremea rea a dat peste cap mare parte din țară: drumuri închise, avalanșe, copaci prăbușiți și valuri de 9 metri în largul Mării Negre
Meteorologii au emis cod portocaliu și cod galben de viscol și ninsori în 26 de județe din țară. La munte, la altitudini mari, sunt rafale de viscol puternic și ninsori abundente, iar în zona litoralului vântul bate cu putere și valurile ajung în larg până la nouă metri înălțime.
Cucerirea Antarcticii, prin ochii unui alpinist român: „Efectiv, când îți scoteai mâna din mănușă, îți îngheța instantaneu”
Un alpinist român s-a întors triumfător acasă, dintr-o expediție la Polul Sud. Adrian Ahrițculesei a povestit, în exclusivitate pentru Euronews România, cum a cucerit Antarctica.
Pană totală de curent în Sinaia, timp de jumătate de oră. Primar: „Se datorează celor de la Electrica. Trebuie să introducem cablurile de înaltă tensiune în subteran”
Staţiunea Sinaia este afectată, vineri seară, de o pană totală de electricitate, în condiţiile în care zona montană se află sub Cod portocaliu de ninsoare.
Risc de avalanșă în Munții Bucegi și Făgăraș. Cel mai mare strat de zăpadă este la Vârful Omu
Meteorologii avertizează că este risc însemnat de producere de avalanşe în Carpaţii Meridionali, la altitudinea de peste 1.800 de metri în munţii Bucegi şi Făgăraş, la staţia de la Vârful Omu înregistrându-se cel mai mare strat de zăpadă, de 136 de centimetri.
UPDATE: Coadă la Gondola Sinaia. Amendă de 15.000 de lei pentru societatea care administrează instalaţiile de transport pe cablu
Circa 3.500 de turişti au urcat luni pe munte, la Sinaia. Directorul Transport Urban Sinaia, societatea care administrează instalaţiile de transport pe cablu din staţiune, Maria Floricică, a apreciat că aceasta a fost cea mai aglomerată zi de luni din istoria societății pe care o conduce.
Adrian Ahriţculesei e primul alpinist român care a urcat pe cel mai înalt vulcan din Antarctica: „Sunt minus 35 de grade”
Alpinistul Adrian Ahriţculesei a anunțat, sâmbătă, că a devenit primul bărbat din România care a urcat pe Mount Sidley (4.285 m), cel mai înalt vulcan din Antarctica. Prin această performanță, românul a încheiat „Circuitul celor 7 vulcani”.