GAZE
Prețurile energiei fără umbrela statului. Românii ar plăti facturi la energie de câteva ori mai mari
Chiar dacă vom avea o iarnă ușoară, prețurile facturilor ne-ar sufoca, dacă Guvernul nu ar aplica schema de plafonare și compensare. Populația ar deveni în mare parte vulnerabilă la explozia prețurilor energiei, iar unii oameni ar înregistra datorii imense.
Ultimele discuții pe energie în coaliție. Impozitare pe tot lanțul, de la producători la furnizori
Ordonanța de urgență privind noile măsuri în domeniul energiei este aproape finalizată. Scenariile luate în calcul de coaliție vizează supraimpozitarea întregului lanț, de la producători la traderi și furnizori.
Danemarca și Germania aprobă un centru eolian în Marea Baltică pentru a compensa lipsa gazelor rusești
Danemarca declară că va crește energia eoliană offshore planificată pentru a ajuta Europa să își limiteze dependența de gazul rusesc. Proiectul se va conecta la rețeaua germană și ar trebui să fie capabil să furnizeze energie electrică pentru 4,5 milioane de locuințe europene în 2030.
Bucureștenii riscă să rămână în frig la iarnă. Primăria Capitalei are datorii de 80 de milioane de euro la Termoenergetica
Bucureștenii racordați la sistemul centralizat de încălzire riscă să rămână fără căldură la iarnă. Compania Termoenergetica a ajuns în pragul insolvenței, din cauza datoriilor de peste 80 de milioane de euro pe care Primăria Capitalei le are la firma de termoficare.
Se anunță o iarnă grea în țară. În timp ce prețul gigacaloriei crește, mulți români aleg să se debranșeze
România se pregătește de cea mai scumpă iarnă din ultimii ani. Prețul gigacaloriei a fost sau va fi majorat în aproape toată țara, ceea ce se va traduce prin facturi mai mari. Între timp, tot mai mulți români aleg să se debranșeze.
Livrările de gaz prin gazoductul Nord Stream 1, suspendate în perioada 31 august - 2 septembrie
Livrările de gaz rusesc către Europa prin gazoductul Nord Stream 1 vor fi întrerupte timp de trei zile, între 31 august şi 2 septembrie, pentru lucrări de „mentenanţă", a anunţat vineri compania rusă Gazprom.
Cum fac față europenii exploziei prețurilor. Țările europene au luat măsuri de ajutorare a populației
În fața creșterii galopante a prețurilor energiei, mai toate țările europene au luat măsuri de ajutorare a populației, dar și a companiilor. Asta în condițiile în care cel mai mare producător de gaz rusesc, Gazprom a anunțat că gazele s-ar putea scumpi chiar și cu 60% în această iarnă.
AEI: Prețurile electricității și gazelor vor atinge în această iarnă valori nemaiîntâlnite
Preţurile gazelor şi, implicit, ale electricităţii vor atinge în această iarnă valori nemaiîntâlnite şi foarte mulţi consumatori industriali vor falimenta, se arată într-o analiză a Asociaţiei Energia Inteligentă, remisă, miercuri.
Prețul energiei, subiect de contre politice. Ciolacu: „Liberalizarea prețului la energie a fost o tâmpenie”
Prețul energiei este subiect de dispută în Coaliție. Liderul Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu spune că a fost „o tâmpenie” liberalizarea prețurilor în domeniu făcută de PNL.
Vânzările de calorifere electrice cresc în Germania, pe fondul temerilor legate de criza gazelor de iarnă
Vânzările de calorifere electrice au crescut, în timp ce germanii se pregătesc pentru o posibilă criză energetică în această iarnă. Aproximativ 600.000 de calorifere au fost vândute în Germania în primele șase luni ale anului 2022.
Scade consumul de energie și carburanți. Cererea de combustibili s-a redus cu 2% în trimestrul II
Românii au consumat mai puțină energie, gaz, dar și carburanți, din cauza inflației. Datele companiilor petroliere arată scăderea chiar și cu o cincime a consumului după începerea războiului din Ucraina. Prețurile mai mari i-au făcut și pe șoferi să alimenteze mai puțin.
Italia, decuplată de prețul european la gaz
Italia nu va mai utiliza prețul european de referință la gaze în calculul facturilor. Începând din octombrie, facturile vor fi calculate cu prețul prevăzut în contractele de gaze din Italia, a anunțat Autoritatea de reglementare în energie italiană.
Țările din Europa care îi ajută pe oameni să compenseze costul vieții
Pe măsură ce prețurile la energie cresc vertiginos, în timp ce salariile rămân neschimbate, unii trăiesc din salariu în salariu, iar alții sunt nevoiți să decidă dacă să își cheltuiască fondurile limitate pentru a apinde lumina în casă sau pentru a umple frigiderul.