Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Zelenski: ”Armata rezistă în regiunea Kursk”. Liderul de la Kiev admite că situația este dificilă în Donețk și Zaporojie

Volodimir Zelenski a declarat că armata Ucrainei reușește să își mențină pozițiile în regiunea Kursk și opune rezistență ofensivei ruse în zonele Donețk și Zaporojie.

Ministerul rus al apărării susținea că armata Moscovei avansează rapid pe frontul din estul Ucrainei și a reușit să preia controlul a patru localități.

”Am vorbit cu comandantul-șef. A raportat despre toate direcțiile de pe linia frontului și despre operațiunea noastră de la Kursk. Direcția Pokrovsk: bine lucrat. Fiecare soldat, fiecare sergent, fiecare ofițer care asigură apărarea pozițiilor noastre.

În general, direcțiile Donețk și Zaporojie se confruntă cu condiții foarte dificile, cu acțiuni inamice feroce. Dar rezistența unităților noastre este crucială. Reziliența noastră este cea care face diferența. În ceea ce privește operațiunea Kursk: au existat încercări din partea Rusiei de a ne împinge înapoi pozițiile. Dar noi menținem liniile definite.

Capacitatea noastră industrială ne permite să producem mult mai multe drone, mai multe obuze și echipamente militare decât ne permit capacitățile financiare ale țării noastre. Dar, în același timp, există mulți parteneri care, din motive obiective, nu ne pot ajuta cu livrări de arme, ei nu au propriile arme, dar ne pot ajuta cu finanțare.

În Franța, am discutat despre un nou model de cooperare, crearea de facilități de producție comune ucraineano-franceze în statul nostru. Acest lucru este în curs de elaborare la nivelul ministerelor apărării.”, a declarat Volodimir Zelenski.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE