Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Zboruri anulate sau întârziate. Haos pe aeroporturile din întreaga Europă din cauza întreruperii informatice majore

O întrerupere majoră a sistemelor informatice la nivel mondial a provocat probleme de amploare pentru călători în plin sezon estival aglomerat.

Au fost afectate companii aeriene, aeroporturi, companii media, precum și alte tipuri de întreprinderi. Călătoriile în multe țări din Europa au fost perturbate.

1400 de zboruri au fost anulate

Conform ultimelor date, peste 1 400 de zboruri au fost anulate în întreaga lume astăzi, potrivit firmei de analiză a aviației Cirium. Numărul curselor afectate va crește pe măsură ce efectele în lanț apar, scrie euronews.com.

Astăzi ar urma să fie cea mai aglomerată zi pentru plecările de zboruri din Marea Britanie de până acum în acest an, cu peste 3.200 de plecări programate - cel mai mare număr de plecări zilnice din octombrie 2019.

Probleme și pe Aeroportul Henri Coandă

Avioanele din mai multe aeroporturi din lume sunt blocate la sol din cauza problemelor cu sistemele IT. Și la noi în țară sunt probleme. Patru companii aeriene care operează curse de pe Aeroportul Internațional "Henri Coandă" au fost afectate.

Ce trebuie să știe pasagerii care au un zbor astăzi

  • Verificați site-urile și aplicațiile companiei aeriene și ale aeroportului înainte de a pleca spre aeroport și urmați orice sfat dat.
  • Urmăriți canalele de social media ale companiilor aeriene și ale aeroporturilor. Sunt, de asemenea, o bună sursă de informații actualizate.
  • Dacă se pare că zborul dumneavoastră va mai pleca, ajungeți la aeroport cu două ore înainte, cu excepția cazului în care compania aeriană sau aeroportul v-au recomandat altfel - sosirea cu mai mult de două ore înainte ar putea spori cozile existente.
  • Luați apă și gustări la aeroport, în special dacă călătoriți cu copii sau persoane în vârstă, în caz de cozi lungi sau alte întârzieri.
  • Asigurați-vă că aveți un încărcător de telefon, în mod ideal unul care nu trebuie să fie conectat la priză, astfel încât să puteți fi la curent cu cele mai recente informații.
  • Cozile la punctele de securitate au tendința de a deveni mari în acest tip de situație. Așadar, asigurați-vă că bagajul de mână nu conține niciun obiect interzis, pentru a vă asigura că nu agravați problema.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE