Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vrei o vacanță la plajă, dar nu poți suporta căldura? Acestea sunt cele mai răcoroase escapade de vară din Europa

Doriți o vacanță de vară pe plajă, dar vă îngrijorează valurile de căldură din Europa? Din cauza căldurii extreme care afectează destinațiile balneare populare din Marea Mediterană și nu numai, turiștii renunță să le mai aleagă.

Dar nu vă despachetați costumul de baie încă. Pe multe plaje din nordul și vestul Europei, temperaturile sunt încă sub 30°C.

Iată câteva dintre cele mai bune destinații de plajă din Europa care nu sunt afectate în prezent de valuri de căldură.

Plimbare pe stânci calcaroase în Lagos, Portugalia

Soarele strălucește în Algarve, Portugalia, însă în majoritatea locurilor se înregistrează temperaturi maxime cuprinse între 24 și 30°C.

Cu orașul său vechi înconjurat de ziduri, stânci impresionante și plaje frumoase, Lagos este locul perfect pentru o vacanță relaxantă la malul mării.

Lagos are, de asemenea, multe opțiuni pentru turiștii mai activi - de la surfing și ciclism montan la drumeții pe traseul Ponta da Piedade. Pasarelele sale din lemn vă vor duce la snorkeling pe plaja Dona Ana, la grote magice din calcar și golfuri izolate.

În timp ce evitați temperaturile ridicate care lovesc Marea Mediterană, asigurați-vă că nu contribuiți la acestea: Lagos este accesibil din Lisabona în mai puțin de patru ore cu trenul, cu o schimbare în Albufeira.

Pentru temperaturi și mai scăzute - atingând maxime de 24°C - orașul Porto din nordul Portugaliei oferă un amestec perfect de cultură urbană și plaje nisipoase.

Surf și tapas în San Sebastián, Spania

În timp ce sudul Spaniei este lovit de avertizări de căldură excesivă, nordul țării a scăpat mai ușor. Orașul San Sebastián are în prezent temperaturi maxime cuprinse între 23 și 27°C, ceea ce îl transformă într-o minunată escapadă de coastă de la căldură.

De la relaxarea pe nisipurile albe și fine din La Concha până la un tur de pintxos, acest oraș basc are tot ce ați putea cere de la o vacanță urbană pe plajă.

Este, de asemenea, punctul de plecare pentru unele dintre cele mai bune locuri de surf din Spania, de la Zarautz la plaja Zurriola.

San Sebastián este accesibil cu trenul în aproximativ cinci ore și jumătate de la Madrid și Paris.

Călăriți de-a lungul plajei din Biarritz, Franța

La doar o oră nord de San Sebastián, Biarritz se află pe partea franceză a Țării Bascilor. Cu temperaturi maxime cuprinse între 23 și 29°C, acest oraș de la malul mării din sud-vestul Franței oferă o alternativă mai răcoroasă la plajele mediteraneene ale țării.

Orașul atrage surferii datorită plajelor sale lungi de nisip și valurile sale variate. Preferați să rămâneți pe uscat? Alăturați-vă unei excursii de echitație de-a lungul coastei.

Mergeți la Marché aux Halles de Biarritz pentru a vă delecta cu fructe de mare proaspete, brânză și mezeluri într-un cadru de piață plin de viață.

Trenurile directe circulă de la Gare Montparnasse din Paris la Biarritz și durează puțin peste patru ore.

Explorați mlaștinile și pădurile de pini din orașul Jurmala, Letonia

Letonia se mândrește cu o linie de coastă de 500 km, presărată cu nisip alb și păduri de pini.

Mergeți în Jūrmala, un oraș plin de natură, pentru o plajă largă cu temperaturi maxime cuprinse între 23 și 29°C. Rămâneți într-una dintre vilele din lemn Art Nouveau emblematice de pe malul mării din cartierul Bulduri - dintre care unele au fost transformate în hoteluri.

Departe de magazinele și restaurantele aglomerate din centrul orașului, Parcul Național Kemeri oferă o escapadă terapeutică, cu faleză și priveliști la apus.

Mai aproape de plaja principală, Parcul Forestier Dzintari vă permite să vă aventurați în vârful pinilor pe platforme de vizitare de 33 de metri.

Jūrmala este la doar 35 de minute cu trenul de capitala Letoniei, Riga.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE