Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Volodimir Zelenski: Ucrainei i se va permite în curând să lovească în interiorul Rusiei cu arme occidentale

Volodimir Zelenski a declarat că este doar o chestiune de timp până când aliații occidentali vor permite forțelor sale să atace ținte din interiorul Rusiei cu arme furnizate de aceștia.

Zelenski a luat cuvântul la summitul nordic de la Stockholm și s-a plâns delegaților că Rusia are un avantaj tactic, spunând că „modul în care ei atacă și noi nu putem... acest lucru nu este normal”, referindu-se la loviturile rusești pe teritoriul ucrainean.

„Cred că folosirea oricărei arme, de tip occidental, pe teritoriul Rusiei este o chestiune de timp. Așa cred eu. Altfel, nu este vorba despre o pace dreaptă, deoarece ei pot rămâne doar pe teritoriul lor și prin linia de frontieră doar să ne atace și să ucidă, așa cum se întâmplă acum", a spus el.

Vorbind la Praga, secretarul de stat american Antony Blinken a declarat că „miza nu poate fi mai mare” pentru Ucraina.

„Știm că, dacă agresiunii rusești i se permite să continue în Ucraina cu impunitate, aceasta nu se va opri cu Ucraina. Și alți potențiali agresori din alte părți ale lumii vor lua act și vor lua în considerare continuarea propriilor agresiuni", a declarat el.

Această schimbare modestă de poziție la Washington a fost reluată vineri de Germania, al doilea furnizor de armament al Ucrainei după Statele Unite.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE