Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

VIDEO Șapte secunde, atât a durat bucuria Anei Bărbosu: ”Mi-este ruşine pentru că am mai şi urcat acolo, sus”

Ana Maria Bărbosu a izbucnit în lacrimi după deznodământul dramatic din finala de la sol, la JO 2024. Românca a terminat, inițial, pe trei, pentru bronz, dar chiar în timp ce urcase pe saltea să sărbătorească, a aflat că americancei Chiles i-a fost admisă contestația.

Ana a coborât pe patru, iar colega ei, Sabrina Maneca-Voinea, pe cinci. Gimnasta a declarat printre lacrimi că se întâmplă "cam multe", însă nu contestă decizia arbitrilor.

"Mi-este ruşine pentru că am mai şi urcat acolo sus. Îmi pare rău, pentru că aş fi putut duce din nou România pe podium la gimnastică. A fost... Staţi să-mi aleg cuvintele. A fost o finală la care nu mă aşteptam. În primul rând am plâns două zile încontinuu până acum pentru că am ajuns în finală şi m-am gândit că mai bine plâng înainte de finală... şi când am văzut că am făcut cel mai bun exerciţiu de la această competiţie, am fost foarte mândră de mine. Şi sunt în continuare.

Când am văzut că sunt pe trei m-am gândit că duc din nou România pe podium la Olimpiadă la gimnastică. Şi apoi a fost decizia arbitrilor să schimbe chestia asta. Cam multe se întâmplă", a spus Bărbosu, potrivit Agerpres

Învinsă la contestație cu un element botezat după Gina Gogean, nepunctat inițial

"Sunt dezamăgită de această decizie şi ştiu în inima mea că am făcut tot ce am putut. Ştiu că primul rezultat a fost... Nu vreau să trec peste calculele arbitrelor, dar ce este în inima mea este în inima mea şi vă daţi seama că mi-aş fi dorit mai mult să fie România pe locul trei decât tot America", a adăugat gimnasta.

Potrivit NBC News, elementul diferențiator între Ana și americanca Jordan Chiles ar fi fost unul ce poartă numele gimnastei Gina Gogean - un element ce presupune o întoarcere și jumătate în aer, în timpul unui șpagat - și care le-ar fi scăpat, inițial, arbitrilor.

Nadia Comăneci, după ratarea podiumului de către Bărbosu

Nadia Comăneci a precizat, după finala la sol a concursului de gimnastică artistică de la JO 2024, în care Ana Bărbosu a pierdut podiumul în urma contestaţiei SUA, că la exerciţiul sportivei Jordan Chiles a contat gradul de la dificultate.

"La americancă a contat nota de la dificultate, dar nu poţi să faci contestaţie la nota de execuţie. Asta este regula", a spus fosta mare gimnastă.

Nadia chiar discutat, după finală, cu şefa arbitrelo,r pentru a înţelege o depunctare în cazul celeilalte gimnaste din România, Sabrina Maneca-Voinea.

"Vă spun ce s-a întâmplat, pentru că am fost la arbitra şefă ca să înţeleg de ce i s-a făcut această deducţie de 0,1 Sabrinei Voinea. Au zis că au o fotografie cu o bucăţică mică a călcâiului ei, care a ieşit un pic afară din linie, ceea ce eu nu am văzut.

Dar au revăzut fotografia şi am înţeles că la valoare, la dificultate, în prima zi a avut din şase dificultate, astăzi i-au dat din 5,9. Am făcut asta ca să înţeleg, pentru că ştiam că toată lumea vine să mă întrebe", a explicat super campioana din România.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE