Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

JO 2024 Sabrina Voinea: Nu știu pentru ce am fost penalizată. Exercițiul, mult mai bun ca la Europene și ca la Mondialele de anul trecut

Sabrina Voinea regretă că a ratat podiumul la proba de sol la Jocurile Olimpice 2024. Deși a oferit o performanță bună, gimnasta susține că a fost nedrept penalizată de arbitri.

Sportiva a adăugat că exercițiul său a fost superior celui de la Europenele și Mondialele de anul trecut și a încercat să reprezinte țara cum s-a putut mai bine.

”În momentul ăsta mă simt foarte nașpa, pentru că am muncit atâta și am încercat să fac un exercițiu la sol foarte bun.

Și au scos-o pe americancă pe locul trei. Eu am încercat să fac o artistică foarte bună, să fac o acrobatică foarte bună, să-mi iau aterizările, să nu ies afară din covor. În schimb, nu știu ce au văzut arbitrele de au scos-o pe ea pe locul trei.

Nu știu pentru ce am fost penalizată. Am făcut contestație și mi-a rămas aceeași notă. Americanca a făcut contestație și i-a schimbat nota. Și a scos-o pe locul trei. Eu am avut un exercițiu mult mai bun ca ea. Exercițiul acesta a fost mult mai bun ca la Europene, mult mai bun ca la Mondialele de anul trecut.

Am tras cât am putut de mine. Și s-a văzut cât de bun a fost exercițiul. Noi am încercat să ridicăm România cât am putut de mult.”, a declarat Sabrina Voinea, pentru Euronews România.

Ana Maria Bărbosu s-a clasat pe locul patru la sol, luni, în concursul de gimnastică artistică din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, în timp ce Sabrina Maneca-Voinea s-a clasat pe cinci.

Bărbosu a fost pentru câteva zeci de secunde medaliată cu bronz, însă americanca Jordan Chiles a depus contestaţie şi i s-a mărit nota, de la 13,666 la 13,766 astfel că a terminat pe poziţia a treia.

Sabrina Maneca-Voinea a făcut şi ea contestaţie pentru nota primită (13,700), dar aceasta a fost respinsă.

Medalia de aur, cucerită de Brazilia, la proba de sol la JO 2024

Medalia de aur a fost cucerită de brazilianca Rebeca Andrade, notată cu 14,166, în timp ce argintul a revenit americancei Simone Biles (14,133).

România nu a mai obţinut o medalie olimpică la gimnastică artistică din 2012 (Londra), când Sandra Izbaşa câştiga aurul la sărituri, Cătălina Ponor cucerea argintul la sol, iar echipa feminină a României lua bronz.

Echipa feminină de gimnastică a României a revenit după 12 ani la Jocurile Olimpice cu prilejul acestei ediţii.

Gimnastele noastre s-au clasat pe locul 7 în finala pe echipe, Ana Maria Bărbosu pe 17, iar Amalia Ghigoarţă pe 22 la individual compus, Sabrina Maneca-Voinea pe 8 la bârnă şi pe 5 la sol, iar Ana Bărbosu pe 4 la sol.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE