În urmă cu 33 de ani, Florin Pavel a trăit coșmarul vieții lui. Avea doar 19 ani și era militar la termen, la Câmpina. El și alți colegi au fost trimiși la Otopeni, acolo unde trebuia să asigure paza și să vină în sprijinul trupelor care erau deja la aeroport. Au devenit, însă, victime ale confuziei pe fondul psihozei teroriștilor din acele zile.
„Am fost primiți cu focuri de armă”
Florin trăiește și acum clipele din dimineața zilei de 23 decembrie 1989.
Florin Pavel supraviețuitor: „În momentul în care am ajuns pe această intrare, cale de acces către aeroport, am fost primiți oarecum cu focuri de armă și, în scurt timp, practic, a fost un masacru.”
Militarii s-au adăpostit pe unde au putut, însă doar puțini au reușit să scape cu viață. Cei care au supraviețuit au rămas cu răni pe corp și în suflet.
52 de persoane au murit atunci, mare parte militari de la Unitatea de Transmisiuni din Câmpina și elevi ai școlii de jandarmi din Câmpina.
Florin Pavel, supraviețuitor: „Momentul în care am sărit din camion, m-am așezat pe burtă lângă camion și nu știam că s-a scurs benzină din autocamion. Mi-a creat arsuri destul de neplăcute.”
De 33 de ani încoace, rudele și colegii supraviețuitori ai celor uciși la Otopeni vin să se reculeagă la Monumentul Eroilor Jandarmi.
Ana Maria Burchi, purtător de cuvânt Jandarmeria Română: „Suntem datori și noi, și toți cei care vor urma, să amintim jertfa lor de sânge, pentru că lupta lor a fost pentru noi toți, pentru ca noi și copiii noștri să fim liberi și pentru ca România să fie o țară așa cum ne dorim.”