Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vichy Ladies run, primul eveniment de alergare din București dedicat femeilor. Încurajează practicarea sportului pentru sănătate

Primul eveniment sportiv dedicat femeilor a avut loc la București. Atât alergătoarele profesioniste, cât și amatoarele de mișcare și-au dat întâlnire în fața Bibliotecii Municipale din București, de unde a pornit competiția.

Traseul competiției Ladies Run a început sâmbătă, din fața Bibliotecii Naționale, iar de acolo a continuat pe Bulevardul Unirii și a cuprins câteva repere emblematice ale capitalei. Și anume Piața Alba Iulia, bulevardul Decebal și Piața Hurmuzachi. Prima cursă a fost cea de doi kilometri.

Participantă: „A fost foarte frumos. Ne-am bucurat enorm și am vrea cât mai des să se întâmple evenimente din acestea. M-am simțit minunat”

În cursă au intrat chiar și cei mici, care au alergat alături de mame.

Fetiță: „Cum a fost? Bine. Ce ți-a plăcut cel mai mult? Când am alergat. A fost greu? Nu. Distractiv? Da”.

Mamă fetiței: De ce ați ales să alergați împreună? Pentru sănătate și pentru mișcare, evident.

Ladies run încurajează practicarea sportului pentru a preveni apariția bolilor

Cea de-a doua cursă a fost cea de cinci kilometri.

Bărbat: „Sunt în trecere pe aici și îmi place. Cum vi se pare? Foarte frumos. Voiam să intru și eu, dar nu am știut. Mi-a zis cineva că e doar pentru fete.”

Bărbat:„Cum ți se pare un astfel de eveniment pentru femei? Foarte bun. Participă prietena mea. Avem puține emoții”.

Bărbat: „Am venit să le susțin pe soția și pe fiica mea. Aveți emoții pentru ele? Nu, s-au antrenat puțin, așa că nu am emoții deloc. Cred că se descurcă foarte bine. E foarte frumos un astfel de eveniment pentru femei. Eu alerg de mai mulți ani și acum le-am implicat și pe ele. Au fost încântate, entuziasmate.”

Prin acest eveniment, organizatorii au vrut să atragă atenția asupra faptului că practicarea sportului poate ajuta în prevenirea apariției unor boli.

Violeta, participantă la competiția Ladies Run: „Și noi trebuie să dăm o mică parte și să ne facem parte față de generozitatea lor și de empatia lor. Sunt fostă sportivă, am făcut handbal în tinerețe și se simte de aici de la firul de păr până la ultima unghie beneficiul, efectul bun pe care-l are mișcarea. Am 72 de ani.”

La competiția Ladies Run, au fost așteptate aproape 1.500 de femei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE