Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ciolacu îi reproșează lui Nehammer că s-a opus electoral intrării României în Schengen. ”Noi în România am câștigat alegerile, dânșii în Austria au pierdut”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că decizia cancelarului austriac Karl Nehammer de a se opune intrării României în Schengen nu i-a folosit din punct de vedere electoral, motiv pentru care partidul său s-a clasat pe al doilea loc, după formațiunea de extremă dreaptă FPO.

Întrebat dacă ascensiunea partidelor eurosceptice ar putea afecta planurile României de aderare la spațiul Schengen și cu frontierele terestre, Marcel Ciolacu a reamintit că țara noastră are ”toate condițiile tehnice îndeplinite”, iar cancelarul austriac a folosit politic tema aderării României la spațiul de liberă circulație.

”Categoric, nu. Am văzut deciziile luate de Comisie, de Parlament, pentru că în momentul în care un stat are toate condițiile tehnice îndeplinite, nu mai ai niciun drept să te opui.

S-a opus din anumite considerente electorale și văd că nu i-a ajutat cu nimic această decizie, fiindcă s-a spus că vor lua decizia după alegeri. Nu iau decizia fiindcă influențează alegerile din Austria.

Îi anunț cu regret... Noi în România am câștigat alegerile, dânșii în Austria au pierdut alegerile. Această decizie nu i-a ajutat cu nimic electoral. Sunt ferm convins că acum cancelarul Karl Nehammer își face și el o analiză mai exactă”, a declarat Marcel Ciolacu pentru la Euronews România.

Ciolacu: Gabriela Firea este europarlamentar

”Gabriela Firea a fost votată de către români să reprezinte România în Parlamentul European. Gabriela Firea este în acest moment, conform scorului, europarlamentar”, a reacționat Ciolacu după ce a fost întrebat dacă Firea va accepta postul de europarlamentar.

Ciolacu, despre un posibil candidat comun la președinție: ”Va fi o decizie rapidă”

Va fi o decizie rapidă, fiindcă eu, cel puțin, mi-am învățat lecția când am tot amânat decizia cu candidatul PSD și PNL la funcția de primar general. A fost o decizie luată foarte greu în cadrul coaliției. În rest, ce pot să-mi reproșez după ce câștigi alegerile? E foarte greu să-mi reproșez ceva”, a concluzionat el.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE