Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Untold 2024. Cazarea, cât chiria pe o lună: 600 de euro un apartament, 160 de euro - la cort, 400 de euro - parcarea pentru rulotă

600 de euro pentru un apartament sau 160 de euro la cort. Este vorba despre prețurile minime pe care trebuie să le achite cei care doresc să meargă la Festivalul Untold 2024, care va începe în curând la Cluj Napoca. Cine se va duce cu rulota va plăti 400 de euro parcarea, iar la hotel, prețul poate fi chiar și cu 200 de euro mai mult, de persoană.

Cazarea la Untold, cât chiria pe o lună

Avem un apartament studio, avem un pat dublu, două persoane și avem și o canapea extensibilă în zona de living, deci putem acomoda până la patru persoane în cazul în care vor să stea mai mult de doi.

Bogdan, în vârstă de 30 de ani, și-a luat câteva zile libere și va veni pentru prima dată la Cluj-Napoca. A cumpărat bilete la festival în ultimul moment și a fost surprins cât de dificil este să găsești o cazare.

Bogdan Străuț: Prețurile, foarte mari! Cea mai ieftină pe care am găsit-o a fost 1.600 de lei și asta a fost, hai să zic, semi-decent.

Cei care doresc să închirieze un apartament caută să fie aproape de Cluj Arena, locul unde se desfășoară festivalul. Vor să fie un apartament încăpător, pentru cât mai multe persoane, să aibă priveliște, baie și bucătărie bine utilată.

Sorin Sucala, agent imobiliar: Prețul chiriei pe lună este egal cu prețul chiriei unui imobil pe timpul festivalului. Dacă vorbim. de exemplu. de apartamentul acesta care are prețul de închiriere de 600 de euro pe lună, este 600 de euro pe perioada festivalului împărțit la maximul de patru persoane, înseamnă 150 de euro de persoană. Dacă vorbim de două persoane, sunt 300 de euro de persoană. Acum, depinde de ce își doresc.

La un hotel de trei stele, prețul pentru o cameră începe de la 550 de euro de persoană pentru patru nopți și poate ajunge până la 640 de euro într-un hotel de cinci stele. Rezervările au fost făcute chiar și cu șase luni înainte.

Dar există și persoane dornice să stea la cort.

Avem două tipuri de corturi: ele sunt de patru persoane, dar noi găzduim doar două persoane în el. Sunt două saltele, vor fi două saltele pregătite înăuntru, cu saci de dormit și perne. Și avem și varianta de Hartford 2, în care se poate intra în picioare, unde deja sunt montate două paturi și vor avea și o măsuță.

150 de persoane și-au făcut rezervări într-un camping aflat la 15 minute de Cluj Arena. Două locuri la cort costă 160 de euro. Pentru o rulotă se plătește aproximativ 400 de euro, dar nu pot sta mai mult de patru persoane.

Adrian Deac, Administrator Camping Colina: Avem happy hour, avem beer o'Clock, facem o grămadă de activități. Și e alt feeling, e altă atmosfera.

Ediția a noua a Festivalului Untold 2024 începe joi, 8 august. Vor urca pe scenă 250 de artiști, printre care Lenny Kravitz, Sam Smith, Burna Boy, Louis Tomlinson și Tom Grennan.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE