Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un selfie poate deveni mortal. Unul dintre cele mai periculose locuri din lume e o atracție pentru turiști

Unul dintre cele mai faimoase puncte de observație din Rio de Janeiro atrage turiști din întreaga lume. Este vorba de Telegraph Rock, o stânca spectaculoasă, care oferă un fundal perfect pentru selfie-uri.

425 de decese în 10 ani. Cei mai mulți au căzut de la înălțime

Cu toate acestea, autoritățile recomandă prudență. În ultimii 10 ani, 425 de oameni au murit în timp ce își făceau selfie în locuri periculoase. Cei mai mulți au căzut de la înălțime.

Deși e dimineața, turiștii s-au adunat deja la coadă, pentru a se urca pe stâncă și a face poze perfecte pentru a le posta pe rețelele de socializare.

Turist: "Am venit până aici pentru a face faimoasa fotografie în care se vede ca și cum nu ar fi pământ sub el, nu știu cum să explic".

Turist: "Este incredibil, chiar e o priveliște incredibilă și suntem înconjurați de natură."

Turist: "Am de gând să o păstrez ca amintire, să o imprim și să o pun în sufragerie."

Turist: "Este o nouă aventură, deoarece implică un pic de sacrificiu pentru a ajunge în acest loc, nu este ușor."

VEZI GALERIA
10 imagini

Deși fotografiile din această locație îi pot speria pe cei care le văd, majoritatea vizitatorilor spun că se simt în siguranță.

Turist: "A fost fantastic, a fost un pic de mers pe jos pentru a ajunge aici, un pic obositor, nu prea rău, totuși, cam o oră, dar a meritat din plin pentru că priveliștile sunt...uluitoare."

Turist: "Este incredibil, priveliștea este minunată și îmi place. Este prima dată când vin aici."

Turist: "Prietenii de pe rețelele de socializare mi-au spus că trebuie neapărat să vin în acest loc pentru că priveliștea este absolut magnifică și nu mi s-a părut deloc periculos."

Moda fotografiilor la Telegraph Rock a început în 2013, când un tânăr pescar din comunitatea locală a descoperit cel mai bun unghi pentru a face poza perfectă. Cu toate acestea, autoritățile și specialiștii în turism le recomandă oamenilor să fie precauți când își fac selfie-uri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE