Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ucrainenii spun că au oprit contraofensiva rușilor în Kursk

Pe 6 august, Ucraina a declanșat o ofensivă în interiorul Rusiei, în zona Kursk, iar de atunci rușii se tot chinuie să rezolve situația. În urmă cu câteva zile, unii experți spuneau că rușii vor încerca să pătrundă pe flancuri și să-i încercuiască pe militarii ucraineni. Așa s-a și întâmplat, începând cu 11-12 septembrie, însă nu au reușit, în ciuda eforturilor uriașe și în ciuda anunțului rușilor, care spuneau că au avut succes.

Ba chiar au atacat și cu bombe ghidate, cu toate că este vorba de propriul teritoriu, ceea ce a dus la uciderea a 23 de civili, după cum spune purtătorul de cuvânt al comandamentului regional ucrainean, Oleksiï Dmitrașkivski.

Ucrainenii spun că au oprit contraofensiva rușilor în Kursk

„Ei au obținut câteva succese minore, dar acest succes s-a transformat acum într-o încercuire virtuală pentru ei. Rușii au intrat într-un oraș. Au început să lupte pentru un alt oraș, dar asta e tot. (...) Au încercat să atace din flancuri, dar au fost opriți. Situația s-a stabilizat și acum totul este sub control. În unele localități, sunt mai mult de o sută de persoane (n.r.: civili ruși). Acestea sunt în principal persoane în vârstă, dar sunt și copii”, a declarat purtătorul de cuvânt al comandamentului regional ucrainean, Oleksiï Dmitrașkivski, citat de Le Figaro.

Dacă rușii au ucis și torturat civili în Ucraina, oficialul ucrainean spune că militarii din armata Kievului nu procedează la fel cu populația rusă din Kursk.

„Ei primesc apă, alimente și pâine, militarii nu îi jignesc”, a spus Oleksiï Dmitrașkivski.

La un moment dat, ucrainenii reușiseră să cucerească peste 1.000 de kilometri pătrați din Kursk, dar rușii au dat replica, însă una destul de timidă, având în vedere că ucrainenii mai controlează acum multe sute de kilometri pătrați.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE