Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Incursiunea din Kursk marchează un moment crucial în războiul Rusia-Ucraina, afirmă Institutul pentru Studiul Războiului

Incursiunea Ucrainei în regiunea Kursk din Rusia a intrat acum în cea de-a șasea zi. Institutul pentru Studiul Războiului a afirmat în cea mai recentă declarație a sa că acțiunea ucraineană de la Kursk reprezintă un moment crucial în război, cu potențialul de a-i schimba traiectoria.

Grupul de reflecție cu sediul în SUA afirmă că Ucraina a realizat o surpriză operațională împotriva unor șanse semnificative la granița dintre regiunile Sumî și Kursk, relatează euronews.com și AP.

În ciuda afirmațiilor recente ale milbloggerilor (bloggeri militari ruși) potrivit cărora forțele ruse stabilizează linia frontului, Institutul pentru Studiul Războiului susține că forțele ucrainene par să avanseze mai mult în regiunea Kursk.

Acesta a afirmat că Ucraina ar putea restabili manevra operațională prin planificarea și desfășurarea unei serii de operațiuni contraofensive succesive mai mici, în loc să încerce o singură lovitură decisivă.

Ministerul rus al Apărării a difuzat duminică imagini care arată ceea ce a declarat a fi forțele armate ruse care luptă împotriva trupelor ucrainene în regiunea de frontieră Kursk din Rusia.

Înregistrarea video a arătat vehicule militare și tancuri lovite de artilerie și de avioane de luptă Su-25. Reporterii nu au putut verifica în mod independent data și locul filmării.

Incursiunea Ucrainei în Rusia a continuat pentru a șasea zi.

Atacul, cel mai mare de acest fel de la operațiunea militară specială a Rusiei și fără precedent pentru implicarea unităților ucrainene pe teritoriul rusesc, a luat Moscova cu garda jos și a fost o rușine pentru liderii militari ruși care se luptă acum să limiteze breșa.

Obiectivele exacte ale operațiunii rămân neclare, iar oficialii militari ucraineni au adoptat o politică a secretului, probabil pentru a asigura succesul acesteia.

Experții militari au declarat că operațiunea este probabil menită să atragă rezervele rusești departe de luptele intense din estul regiunii ucrainene Donețk și poate consolida poziția Kievului în orice negocieri viitoare cu Rusia.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE