Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ucraina continuă să avanseze și anunță capturarea a peste 100 de soldați ruși. Rusia spune că a suspendat negocierile de pace

Forțele ucrainene și-au continuat miercuri incursiunea în regiunea rusă Kursk pentru a doua săptămână, susținând că au ocupat mai mult teren, au capturat mai mulți prizonieri ruși și au distrus un bombardier cu reacție.

De la începutul zilei, trupele de asalt au avansat 1-2 kilometri în unele părți din Kursk, a declarat comandantul armatei ucrainene, Oleksandr Sîrski, într-un videoclip postat pe canalul Telegram al președintelui Zelenski, potrivit AP.

Ucraina spune că a capturat peste 100 de soldați ruși

De asemenea, miercuri, trupele ucrainene au luat prizonieri peste 100 de soldați ruși, a declarat Sîrski. Zelenski a spus că aceștia vor fi folosiți la schimbul cu prizonieri de război ucraineni.

Statul Major al Ucrainei a adăugat că trupele desfășurate în Kursk au distrus un avion rusesc Su-34 folosit pentru a lansa bombe asupra pozițiilor și orașelor ucrainene de pe linia frontului.

Atacul surprinzător al Ucrainei pe teritoriul Rusiei, care a început la 6 august, a zguduit Kremlinul. Comandantul militar de vârf al Ucrainei susține că forțele sale au avansat în regiunea Kursk pe o suprafață de 1.000 de kilometri pătrați, deși nu a fost posibilă verificarea independentă a acestei afirmații.

Rusia suspendă negocierile de pace

Între timp, Rusia a suspendat negocierile de pace cu Ucraina din cauza incursiunii din Kursk. Într-o conferință de presă dedicată așa-numitelor „crime ale regimului de la Kiev”, trimisul special al Ministerului de Externe din Rusia, Rodion Miroshnik, a declarat că problema discuțiilor de pace dintre Rusia și Ucraina a fost „pusă într-o pauză lungă” după atacurile Kievului asupra regiunii Kursk, calificându-le drept „acțiuni teroriste”, relatează euronews.com și TASS.

„A purta astăzi negocieri cu un adversar absolut inadecvat este pur și simplu nefiresc”, a explicat Rodion Miroshnik.

După invazia totală a Rusiei în Ucraina la începutul anului 2022, autoritățile de la Kiev au refuzat să discute orice acord de pace cu Moscova, cu excepția cazului în care acesta implică retragerea completă a trupelor ruse din toate zonele ocupate, inclusiv peninsula Crimeea, anexată unilateral de Kremlin în 2014.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE