Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ucraina a atacat baze petroliere din Rusia. Maria Zaharova susține că mercenari străini participă la ofensivă

Ucraina a atacat cu drone kamikaze două depozite petroliere din Rusia. Bombardamentele au fost confirmate de autoritățile ruse.

Atacurile a avut loc în regiunile Rostov și Kirov. Presa din Rusia, dar și din Ucraina a distribuit imagini cu incendii puternice, la depozitele bombardate. Ministerul rus al Apărării a confirmat atacul și a anunțat că a doborât 12 drone kamikaze, ce au pătruns în spațiul aerian al Rusiei. De asemenea, în unele regiuni au fost introduse restricții de zbor, iar avioanele au fost redirecționate pe alte aeroporturi.

Rusia acuză că mercenari străini sunt implicați în incursiunea asupra regiunii Kursk

Mercenarii străini iau parte în mod activ la atacul asupra regiunii Kursk și nu sunt deloc preocupați de viața localnicilor, inclusiv a copiilor, fiind pregătiți să se ascundă în spatele lor. Acuzațiile au fost lansate de Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, potrivit Tass.

„Soldați străini plătiți participă, de asemenea, în mod activ la atacul asupra regiunii Kursk. Mercenarii americani au postat în mod demonstrativ pe internet o fotografie cu un echipaj de mortiere al forțelor armate ucrainene lângă un loc de joacă pentru copii din regiunea Kursk.

Se pare că militarii sunt mândri de încălcarea dreptului umanitar, nu sunt deloc preocupați de viața civililor, inclusiv a copiilor, și sunt gata să se ascundă în spatele acestora, la fel cum au făcut odată fasciștii când au luat cu asalt Cetatea Brest, la fel cum fac teroriștii în istoria modernă”, a declarat Maria Zaharova, potrivit sursei citate.

Atacul Armatei Kievului vine după ce în zilele de luni și marți, Armata rusă a lansat peste 300 de rachete și drone kamikaze asupra orașelor din Ucraina.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE