Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Incendii puternice de vegetație în Croația: Cea mai complicată situație este lângă orașul Split, al doilea cel mai mare din țară

Incendii puternice de vegetație au izbucnit în Croația din cauza temperaturilor extreme. Cea mai complicată situație este în zona orașului Split, al doilea cel mai mare din țară, situat pe coasta Mării Adriatice. Peste o sută de pompieri au fost mobilizați în zonă.

Flăcările s-au apropiat periculos de case, iar în zona orașului Split au fost trimise două avioane ale pompierilor.

Toate drumurile din zonă au fost închise

Localnică: Este un incendiu deschis, drumul a fost închis. Toate drumurile au fost închise, drumul de pe coastă este închis. Dealul era în flăcări, a fost oribil. Tot ce era frumos, copaci, totul a ars.

Localnic: A fost destul de aproape de noi, a fost pe acest deal la aproximativ 200 de casă. Presupunem că a fost provocat de tunete și fulgere.

Pompierii spun că au reușit să localizeze focarul, dar avertizează că din cauza vântului puternic există pericolul ca incendiul să se extindă.

Pompierii țin situația sub control

Srdjan Kusevic, pompier: Pompierii țin situația sub control. Poate că pare haotic, dar cred că pompierii vor izola acest incendiu și îl vor ține sub control.

Țările Balcanice se confruntă în ultimele luni cu temperaturi record și lipsa precipitațiilor, ceea ce favorizează apariția incendiilor de vegetație.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE