Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Trump vrea noi mitinguri în aer liber şi cere Secret Service să-l protejeze. ”A fost de acord să-şi ridice substanţial nivelul operaţiunilor”

Donald Trump, candidatul republican la președinția SUA, a anunțat sâmbătă că va participa în continuare la mitinguri electorale în aer liber. Fostul președinte american dă de înțeles că nu va ține cont de recomandarea făcută de Secret Service de a nu face astfel de demersuri după tentativa de asasinat ce l-a vizat.

”Voi continua să particip la mitinguri în aer liber, iar Secret Service a fost de acord să-şi ridice substanţial nivelul operaţiunilor. Sunt foarte capabili să facă acest lucru. Nimănui nu trebuie să i se permită niciodată să oprească sau să obstrucţioneze libertatea de expresie sau de adunare!!!”, a scris Donald Trump, pe reţeaua sa, Truth Social, potrivit Reuters.

În urmă cu aproape două săptămâni, Donald Trump a fost rănit la ureche, după ce un tânăr de 20 de ani a tras asupra lui în timpul unui miting electoral din Pennsylvania.

Biroul Federal de Investigații (FBI) a confirmat că Trump a fost rănit de un glonț ”întreg sau fragmentat” în timpul tentativei de asasinat. Anchetatorii americani au adus clarificări, după ce fostul președinte republican a acuzat Poliția federală a Statelor Unite a prezentat în mod vag informațiile despre acest subiect.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE