Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Kamala Harris, pregătită pentru o dezbatere cu Trump. Reacția fostului președinte: Democraţii s-ar putea răzgândi

Kamala Harris se declară pregătită să îl înfrunte pe Donald Trump într-o dezbatere televizată. Vicepreședintele american le-a spus jurnaliștilor că a fost de acord să aibă un schimb de idei cu Trump pe 10 septembrie. Aceasta era data stabilită cu Joe Biden pentru o a doua dezbatere la postul ABC News. Însă Trump a declarat acum că vrea ca evenimentul să aibă loc la Fox News, o televiziune care îi favorizează pe republicani.

”Mulți dintre voi m-ați întrebat despre dezbatere și vă voi spune că sunt gata să dezbat cu Donald Trump. Am fost de acord cu dezbaterea convenită anterior, pe10 septembrie. El a fost de acord cu acest lucru anterior. Acum pare să își schimbe părerea. Însă sunt pregătită şi cred că alegătorii merită să vadă părerile diverse care există în această cursă la o dezbatere pe scenă şi, prin urmare, sunt pregătită. Să o facem!”, a afirmat Kamala Harris, vicepreședinta Statelor Unite ale Americii.

Trump exclude orice dezbatere cu Kamala Harris înainte de a fi desemnată oficial candidat al democraților la președinție

În schimb, fostul președinte Donald Trump consideră ”nepotrivit” să participe la dezbateri cu Kamala Harris, în condițiile în care ea nu este desemnată oficial de Partidul Democrat drept candidat la alegerile prezidențiale din 5 noiembrie.

”Ar fi nepotrivit să programăm ceva cu Harris deoarece democraţii s-ar putea răzgândi foarte bine”, a anunțat echipa de campanie a republicanului Donald Trump, potrivit Agerpres.

Vicepreședinta Kamala Harris este marea favorită pentru a-l înlocui pe Joe Biden după retragerea din cursa prezidențială.

Donald Trump candidează din partea Partidului Republican la alegerile prezidenţiale din SUA. Fostul lider de la Washington a lansat joi atacuri virulente la adresa lui Kamala Harris.

Trump s-a referit la toate principale teme din programul democratei, inclusiv avorturile, clima, protecţia minorităţilor sexuale. Concluzia sa a fost că Harris este "este o nebună radicală de stânga"; a spus fostul președinte republican.

De altfel, Donald Trump a fost nevoit să îşi adapteze din mers strategia electorală după retragerea lui Biden. El i-a acuzat pe liderii democrați că au făcut presiuni ”foarte antidemocratice” asupra preşedintelui Biden despre care a afirmat că "nici nu mai ştie că e în viaţă".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE