Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

FBI confirmă că Donald Trump a fost rănit de un glonț. Clarificările aduse după criticile fostului președinte american

Biroul Federal de Investigații (FBI) a confirmat că Donald Trump a fost rănit de un glonț ”întreg sau fragmentat” în timpul tentativei de asasinat. Anchetatorii americani au adus clarificări, după ce fostul președinte republican a acuzat Poliția federală a Statelor Unite a prezentat în mod vag informațiile despre acest subiect, relatează agenția France Presse, citată de Agerpres.

Donald Trump, candidatul Partidului Republican la alegerile prezidențiale din 5 noiembrie, a fost împușcat pe 13 iulie în timpul unui miting electoral în statul Pennsylvania. Fostul președinte a fost rănit ușor la ureche.

”Ceea ce l-a lovit la ureche pe fostul preşedinte Trump a fost un glonţ, întreg sau fragmentat în bucăţi mici", a anunțat vineri FBI după criticile lansate de Trump.

Donald Trump, după precizările FBI: ”Sunt cele mai bune scuze pe care le vom primi”

"Bănuiesc că aceste sunt cele mai bune scuze pe care le vom primi de la directorul Wray, dar sunt pe deplin acceptate!", a menționat fostul preşedinte pe platforma sa Truth Social, conform sursei citate.

Reacția fostului președinte american vine în contextul în care directorul FBI, Christopher Wray, precizase miercuri, în timpul unei audieri în Congres, că există îndoieli dacă a fost "un glonţ sau o bucată de schijă care i-a atins urechea”.

Din acest motiv, Donald Trump a acuzat FBI de părtinire politică prin modul în care efectuează ancheta.

”Din păcate, chiar a fost un glonţ care m-a lovit la ureche (...)”, a menționat Trump.

După tentativa de asasinat, Donald Trump a afirmat că a fost ”lovit de un glonţ care i-a străpuns partea superioară a urechii drepte”.

Ulterior, fostul președinte le-a spus susținătorilor săi că ”a luat un glonţ pentru democraţie”.

Potrivit sursei citate, Christopher Wray a făcut primul comentariu oficial din partea poliţiei federale americane pe acest subiect, întrucât niciun raport medical sau al poliţiei nu clarificase anterior natura rănirii lui Donald Trump.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE