Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Localitatea din Italia unde oamenii merg pe jos pentru a-l ajuta pe primar să slăbească 50 de kilograme. ”Ține de lene. Îmi place să mănânc și să beau”

Primarul unei localități din nordul Italiei și-a propus să scape de kilogramele în plus, pe care le-a acumulat de când este în funcție, așa că a transformat audiențele săptămânale în plimbări alături de localnici. Din solidaritate cu edilul pe care l-au criticat că e prea gras, oamenii au decis să meargă pe jos sau să alerge alături de el în fiecare zi de joi, relatează The Guardian.

În iunie, Luciano Fregonese are 47 de ani și a fost reales primar în Valdobbiadene, o localitate din regiune italiană Veneto celebră pentru producția de prosecco. De când a câștigat primul mandat în urmă cu 10 ani, italianul susține că s-a îngrășat 50 de kilograme. Dă vina pe ”obligațiile de petrecăreț” și multele ore de muncă la birou.

Edilul și-a propus să revină la greutate de 90 de kilograme, pe care o avea când a fost ales prima oară, motiv pentru care și-a propus în fiecare săptămână să meargă pe jos pentru a slăbi.

„Cu siguranță, a fost și o chestiune de lene și de sedentarism, dar fiind primar nu am mai făcut sport sau activități fizice.

Cealaltă problemă este că îmi place să mănânc și să beau, de asemenea pentru că aici se mănâncă și se bea bine și astfel nu este ușor să ții o dietă”, a declarat Fregonese, conform sursei citate.

Localitatea Valdobbiadene este renumită pentru vinul său alb spumant prosecco, însă Fregonese spune că, pentru el, cea mai mare problemă este că mănâncă mult și nu ține cont de orele de masă.

Atunci când și-a planificat campania de realegere, prietenii i-au sugerat să facă din scăderea în greutate unul dintre principalele sale obiective. Acest lucru pare că i-ar fi convins și pe mulți dintre cei aproape 10.000 de oameni din localitate, pentru că Fregonese a câștigat un nou mandat cu cu 67% din voturi.

„Am câștigat alegerile și m-am gândit că ar trebui să încep să mă preocup. Dar nu știam cum, nu aveam niciodată timp. Apoi, discutând cu un prieten care avea aceeași problemă ca mine, ne-am spus unul altuia: hai să ne plimbăm împreună. Și de ce să nu-i întrebăm și pe oamenii din oraș”, a declarat primarul Fregonese.

În loc de audiențe, primarul unei localități din Italia merge pe jos alături de localnici

Așa că Fregonese a decis ca în fiecare joi să transforme audiențele cu cetățenii în plimbări lungi. În urmă cu câteva săptămâni, Fregonese a început să meargă pe jos 5,5 kilometri pe dealurile și prin podgoriile din localitate.

”Cei care țin la mine îmi spun că trebuie să mă gândesc la sănătatea mea. Și vreau să o fac împreună cu cetățenii mei”, a spus el la prima întâlnire, la care au participat 45 de persoane.

În săptămâna următoare, numărul plimbăreților a crescut la 113, iar de atunci a ajuns la 215 (și 12 câini). După drumeție, fotografii, videoclipuri și un traseu sunt postate pe contul de Facebook al primarului.

Firește, Fregonese nu poate vorbi cu toți localnici care se alătură plimbării.

”În realitate, 10% dintre cetățeni vin cu cereri. Ceilalți doar mă însoțesc și fac o plimbare cu câinele sau cu familia într-un grup incluziv și neperformativ.

Este bine pentru că eu cu siguranță nu pot menține un ritm alert”, a declarat el pentru Vanity Fair Italia.

Fregonese spune că oamenii așteaptă acum la ferestrele lor pentru a-i saluta când trec pe lângă ei - și chiar le oferă un pahar de vin. Edilul spune că, însă, să rezistă tentației.

”Sunt deja obosit să merg pe jos cinci kilometri, imaginați-vă dacă ar trebui să beau”, a spus el.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE