Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Trafic de migranți, coordonat din România. Gruparea transporta migranți pe ruta Turcia-Germania

O rețea cu sediul în România este bănuită că a transportat ilegal , în țări precum Germania sau Austria, zeci sau poate chiar sute de migranți în ultimul an.

Oamenii erau ascunși în tiruri și camioane care, oficial, transportau diverse bunuri în Vest.

Pentru a aduna probe împotriva traficanților, procurorii DIICOT spun că au documentat 5 transporturi prin care rețeaua a scos din țară 70 de migranți, pe la granița cu Ungaria sau Serbia.

Migranții le plăteau traficanților sume cuprinse între 10.000 și 12.000 de euro pentru a ajunge în țărui din vestul Europei.

Potrivit procurorilor DIICOT, rețeaua ar fi încasat peste 800.000 de euro, pe o perioadă de doar câteva luni. Opt persoane au fost audiate în acest dosar.

"În schimbul unor beneficii materiale importante, membrii grupului infracţional au asigurat migranţilor ilegali găzduire temporară în diferite locaţii, situate atât în zona adiacentă municipiului Bucureşti, cât şi în zona de vest a ţării.

Pentru activităţile de transport făptuitorii au racolat mai multe persoane (preponderent cetăţeni români) care fiind atrase de posibilitatea unor câştiguri materiale consistente într-un termen scurt, au aderat la gruparea de criminalitate organizată şi şi-au dezvoltat propriile reţele de transportatori", precizează comunicatul. 

În urma a nouă percheziţii efectuate în Arad, Timiş, Ilfov Bucureşti, au fost identificaţi 32 de migranţi proveniţi din Siria şi Irak. De asemenea, au fost descoperite şi ridicate sume de bani (21.300 lei şi 3.865 euro), înscrisuri, precum şi alte mijloace de probă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE