Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Conferința ”Migrația schimbă Europa”. Premiera investigației Euronews România despre soarta dramatică a migranților către Europa

Euronews România difuzează, în premieră, o investigație tulburătoare despre dramatismul călătoriei migranților din afara Uniunii Europene spre țările din vestul și nordul continentului.

Zeci de kilometri pe jos, pe drumuri lăturalnice, fără pauze, hrană ori apă, vânați de animalele sălbatice și cu poliția de frontieră pe urme. Așa arată realitatea dură pe care sunt nevoiți să o înfrunte acești oameni. Toți speră că pot fugi de război ori de opresiunile de acasă și că vor găsi refugiu într-un loc în care e pace. Mulți dintre ei nu mai ajung pe tărâmul visat.

Investigația Euronews România dezvăluie că pădurile din Bulgaria, segment important din traseul indicat de călăuzele care-i conduc pe migranți din Turcia și până în Serbia, sunt pline de rămășițele celor care n-au rezistat călătoriei. Zeci de trupuri ascunse la repezeală sub crengi sau în gropi superficiale stau mărturie întregului calvar. Iar autoritățile, atât pe plan local, cât și la nivel de structuri europene, nu știu despre amploarea fenomenului. Sau poate nu vor să afle.

Conferința ”Migrația schimbă Europa”

Migrația rămâne una dintre cele mai presante probleme ale Europei contemporane. Este și motivul pentru care, după alegerile europarlamentare, raporturile de putere din Parlamentul European par a se modifica. Pe 25 iunie, de ora 16:00, Euronews România difuzează investigația care arată că ”Moartea nu are frontiere”, semnată de jurnalista Maria Moiș.

Începând cu ora 16:30, Mariei Moiș i se va alătura colegul ei de la Euronews România, Claudiu Popa, pentru conferința ”Migrația schimbă Europa”. Printre invitații prezenți la conferință se vor număra:

  • Pablo Zapata, reprezentant UNHCR în România
  • Alina Bârgăoanu, decan al Facultății de Comunicare și Relații Publice (SNSPA)
  • Diana Dimova și Hamid Khoshsiar, ONG Mission Wings Bulgaria
  • Andreea Traicu, redactor-șef Adevărul
  • Mazen Rifai, jurnalist sirian stabilit în România

Evenimentul este realizat în parteneriat cu ziarul Adevărul și reprezintă o oportunitate unică de a aduce în discuție provocările și implicațiile migrației în contextul european actual. Acest eveniment nu doar că scoate la lumină suferințele migranților, dar și subliniază necesitatea unor acțiuni concrete din partea autorităților și a societății civile pentru a aborda această criză umanitară.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE