Oficialii americani şi TikTok au negociat un plan care prevede că populara aplicaţie video va face unele modificări cu privire la securitatea datelor şi guvernanţă, astfel că proprietarul aplicaţiei, firma chineză ByteDance, nu va mai fi obligată să o vândă, a anunţat luni cotidianul New York Times, preluat de Reuters și Agerpres.
Potrivit unor surse din apropierea acestui dosar, TikTok şi administraţia Biden au pus la punct un acord preliminar pentru a răspunde îngrijorărilor legate de securitatea naţională dar negociază încă un posibil acord.
Aplicaţia TikTok, deţinută de compania chineză ByteDance, este de multă vreme în vizorul oficialilor americani care au întrebări cu privire la securitatea datelor utilizatorilor aplicaţiei. În urmă cu peste doi ani, administraţia Trump a ordonat companiei ByteDance să îşi vândă operaţiunile din SUA, ca urmare a îngrijorărilor că TikTok fură date ale utilizatorii americani în beneficiul regimului de la Beijing.
TikTok a înregistrat o creştere explozivă a numărului de utilizatori la nivel mondial în ultimii ani, în pofida faptului că a intrat în vizorul autorităţilor de reglementare din SUA şi alte regiuni. În prezent, TikTok a ajuns la un miliard de utilizatori activi lunari în întreaga lume, însă SUA este cea mai mare piaţă a sa.
ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE
ACTUALITATE
Liam Payne și-ar fi procurat droguri de la un angajat al hotelului unde a murit. Ce au descoperit anchetatorii în camera sa
Payne fusese de două ori la dezintoxicare, când era membru al One Direction. După destrămarea trupei, el a dezvăluit că dependența l-a făcut să se gândească la sinucidere.
ȘTIRI EXTERNE
Activiștii încep proceduri legale împotriva politicii Regatului Unit de a trimite migranții în Rwanda
Organizația britanică de activiști care apără drepturile omului, Asylum Aid, a declarat vineri că a înaintat acțiuni legale împotriva politicii guvernului britanic de a trimite imigranții în Rwanda.