Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

The Post: Netanyahu spune că Israelul va lovi doar ținte militare iraniene. Când ar urma să aibă loc atacul

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat administrației Biden că este dispus să lovească mai degrabă instalații militare decât petroliere sau nucleare din Iran, potrivit a doi oficiali citați de publicația The Washington Post. Dacă Israelul se limitează la aceste obiective militare, șansele unui război pe scară largă în Orientul Mijlociu scad.

În cele două săptămâni care au trecut de la ultimul tir de rachete iranian asupra Israelului, Orientul Mijlociu s-a pregătit pentru răspunsul promis de Israel, temându-se că războiul din umbră de zeci de ani dintre cele două țări ar putea exploda într-o confruntare militară directă. Aceasta survine într-un moment politic delicat pentru Washington, cu mai puțin de o lună înainte de alegeri.

Miercuri însă, după o convorbire cu președintele SUA, premierul israelian ar fi declarat că intenționează să vizeze infrastructura militară a Iranului. Astfel, replica Israelului ar urma să fie una calibrată care să genereze un război mai larg între Iran și Israel.

Duminică, Pentagonul a anunțat că trimite în Israel sistemul său antibalistic THAAD, împreună cu aproximativ 100 de militari americani pentru a-l opera.

Desfășurarea sistemului „subliniază angajamentul Statelor Unite față de apărarea Israelului”, a declarat Pentagonul.

Atacul israelian asupra Iranului va fi efectuat înaintea alegerilor americane din 5 noiembrie, a declarat oficialul familiarizat cu această chestiune, deoarece lipsa de acțiune ar putea fi interpretată de Iran ca un semn de slăbiciune.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE