Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Taylor Swift devine cea mai bogată cântăreață din lume. Artistă are o avere netă de 1,6 miliarde de dolari

Taylor Swift este cea mai bogată muziciană din lume, cu o valoare netă estimată la 1,6 miliarde de dolari (aproximativ 1,45 miliarde de euro).

Ea o devansează pe Rihanna și ocupă acum locul al doilea pe lista generală a celor mai bogați muzicieni, imediat după Jay-Z, care are o valoare netă de 2,5 miliarde de dolari (aproximativ 2,2 miliarde de euro).

În timp ce Rihanna (valoare netă de 1,4 miliarde de dolari) deține încă titlul de „cea mai bogată muziciană din toate timpurile”, după ce a atins o valoare netă de vârf de 1,77 miliarde de dolari (aproximativ 1,6 miliarde de euro), Swift ar putea fi pe cale să revendice și ea acest titlu.

Forbes a confirmat știrea după succesul istoric al turneului vedetei, Eras Tour, și estimează că 600 de milioane de dolari din averea lui Swift provin din veniturile și redevențele turneului, alte 600 de milioane de dolari din valoarea catalogului său muzical și 125 de milioane de dolari din investiții imobiliare.

De asemenea, Swift ar fi câștigat anul trecut 100 de milioane de dolari numai din redevențele de streaming Spotify, în mare parte datorită albumului „Midnights” din 2022 și versiunii reînregistrate a albumului „1989” din 2023, „1989 (Taylor's Version)”.

Ceea ce o diferențiază pe Swift este faptul că, spre deosebire de mulți muzicieni, averea sa provine în primul rând din cariera sa muzicală și este singurul muzician din istorie care a obținut o avere netă de 10 cifre în principal din vânzările de albume și din spectacolele live, mai degrabă decât din aventuri antreprenoriale.

Ea va deveni prima miliardară în octombrie 2023.

Taylor Swift a încheiat etapa europeană a turneului său Eras Tour în august și urmează să încheie turneul la sfârșitul acestui an. Ultimul ei turneu începe în SUA pe 18 octombrie și se va încheia în Canada la începutul lunii decembrie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE