Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Frenezia felină: Cum ar putea pisicile să influențeze alegerile prezidențiale din SUA

Pisicile au ajuns în mijlocul unei dezbateri politice după ce JD Vance, candidatul republican la vicepreședinție, a făcut o remarcă în 2021 care a reapărut în campania actuală, potrivit The Guardian. Vance a criticat mai mulți lideri democrați, printre care și vicepreședintele Kamala Harris, numindu-i pe aceștia „oameni fără copii”.

Acesta a mers mai departe, referindu-se la Harris și alte personalități democratice ca „femei fără copii și cu pisici”, insinuând că acest lucru le-ar face deconectate de realitatea americanilor de rând.

Taylor Swift, cunoscută pentru atașamentul față de pisica ei, a răspuns cu ironie acestor remarci. Într-o postare pe rețelele de socializare, artista a anunțat sprijinul pentru Kamala Harris, semnându-se „Childless Cat Lady” (femeia fără copii, dar cu pisici).

„Votez pentru @kamalaharris pentru că ea luptă pentru drepturile și cauzele care cred că au nevoie de un războinic care să le susțină. Cred că este un lider cu mână sigură și talentată și cred că putem realiza mult mai multe în această țară dacă suntem conduși de calm și nu de haos. Am fost atât de încurajată și impresionată de alegerea partenerului ei de cursă @timwalz, care a apărat drepturile LGBTQ+, FIV și dreptul unei femei la propriul corp timp de decenii.”

Această replică a atras și o reacție ciudată din partea lui Elon Musk, care a răspuns: „Bine Taylor ... ai câștigat ... îți voi da un copil și voi proteja pisicile tale cu viața mea”, o declarație pe care mulți au considerat-o bizară.

Acuzațiile aduse republicanul JD Vance

Vance, pe de altă parte, a susținut că vedetele miliardare precum Swift nu sunt afectate de creșterea prețurilor sau de problemele de zi cu zi ale clasei de mijloc americane, subliniind că astfel de figuri publice sunt deconectate de la realitățile economice pe care mulți americani le trăiesc.

”Admirăm muzica lui Taylor Swift, dar nu cred că majoritatea americanilor, fie că le place muzica ei, fie că sunt fani ai ei sau nu, vor fi influențați de o celebritate miliardară care cred că este fundamental deconectată de interesele și problemele majorității americanilor”, a declarat senatorul de Ohio la emisiunea «The Story» de la Fox News.

„Uite, atunci când prețurile la alimente cresc cu 20%, majoritatea americanilor sunt afectați. Nu o afectează pe Taylor Swift. Când prețurile locuințelor devin inaccesibile, nu o afectează pe Taylor Swift sau pe oricare alt miliardar. Îi afectează pe americanii din clasa de mijloc din întreaga noastră țară.”, a mai spus aceasta.

Swift nu este străină de a-și exprima opinia politică, fiind implicată activ în cauze sociale și politice de-a lungul anilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE