Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

TAS a publicat motivarea hotărârii în cazul gimnastelor. Tribunalul de Arbitraj Sportiv a condamnat declarațiile din presa americană

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a publicat motivarea hotărârii în cazul finalei finalei de la sol din cadrul Jocurilor Olimpice, decizie în urma căreia Ana Maria Bărbosu va primi medalia de bronz.

Printre altele, TAS confirmă niciuna dintre părți nu a contestat, în timpul audierilor din 10 august, faptul că cererea de a contesta punctajul obținut de sportiva Jordan Chiles a fost depusă după expirarea timpului regulamentar de un minut.

Nici componența panelului de arbitri nu a fost contestată, iar președintele comisiei, iranianul Hamid Gharavi, a înștiințat toate părțile că de-a lungul timpului a reprezentat România în diverse litigii comerciale.

De asemenea, TAS condamnă declarațiile făcute în mai multe publicații de origine americană care acuză că președintele și întreaga comisie au fost părtinitoare în acest caz.

”TAS condamnă declaraţiile scandaloase publicate în anumite mijloace de informare în masă din SUA, care susţin, fără să cunoască cele de mai sus şi înainte de analizarea hotărârii motivate, că această comisie, şi mai ales preşedintele acesteia, a fost părtinitoare din cauza altor angajamente profesionale sau din motive de naţionalitate", se arată în decizie.

Ca urmare a hotărârii TAS, Ana Maria Bărbosu va primi medalia de bronz într-o ceremonie care va avea loc mâine după-amiaza, la București.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE