Studenții se pregătesc în aceste zile să revină la cursuri. Cei din Oltenia, care au fost admiși la Universitatea din Craiova și au solicitat cazare în cămine, stau la rând pentru a-și primi locurile. Asta pentru că cererea depășește numărul de locuri disponibile.
Sute de studenți sunt pe listele de așteptare. Repartizarea se face în funcție de media de admitere pentru cei de anul I sau de media de absolvire din anul universitar precedent pentru studenții din anii mai mari.
Ștefan Crețan, student: „Este mult mai ieftină decât o chirie și aici sunt foarte mulți copii. Poți să socializezi, să îți faci prieteni noi și inclusiv de la facultate sunt foarte multe persoane cu care te poți ajuta și așa mai departe”.
Casiana Fieraru, studentă: „Din punct de vedere financiar, chiria e mult mai costisitoare pentru că include și utilitățile și pe lângă asta este și naveta. Se adaugă foarte multe cheltuieli. Așa căminul e mult mai convenabil”.
Alexandra Stoica, studentă: „Ne-am luat câteva lucruri, ca să putem să le aducem acolo. De exemplu, o pătură, lucruri importante. Și celelalte le vom aduce luni”.
Nu toți studenții Universității din Craiova au reușit să prindă un loc în cămin. Sunt deja liste cu sute de persoane care așteaptă să se elibereze locuri.
Magdalena Mihai, prorector Universitatea din Craiova: „Deci, au rămas pe din afară, fără loc în cămin deocamdată, un număr de cred că 140 de studenți. Mai avem și a doua sesiune de depunere a cererilor de cazare, care s-a încheiat pe 23 septembrie. Mai avem cred că în jur de vreo 500 de cereri pe care le vom onora, parțial evident, după 1 octombrie”.
Universitatea din Craiova dispune de 9 cămine în patru campusuri și o cantină. Chiria lunară este între 295 lei și 500 de lei, în funcție de gradul de confort al căminului, iar repartizarea camerelor se face exclusiv online din acest an universitar.