Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Studenția la cămin, confort cu chirie mică. Sumele variază între 330 și 700 de lei pe lună la căminele Politehnicii București

Mai sunt câteva zile până la începerea anului universitar. Studenții încep așadar să revină în orașele în care învață, dar și în cămine. Cei care urmează cursurile Politehnicii București, de exemplu, au început deja să se cazeze în cămine. Au la dispoziție 10.000 de locuri de cazare în cele 26 de cămine ale Universității, iar prețurile variază între 330 și 700 de lei pe lună.

Tot mai mulți studenți aleg să se cazeze la cămine, în detrimentul chiriilor

Mama lui David: Dacă ai ajuns primul, înseamnă că îți iei patul de jos, cum îți doreai tu...

David este student în anul I la Facultatea de Inginerie Aerospațială. Urmează o nouă etapă în viața lui. Părinții îi sunt aproape și au venit să îl ajute să se mute la căminul din București, loc care îi va fi casă pentru următorii ani.

Mama lui David: Frigiderul e mare... E OK, da... Super, frigiderul arată bine, mă așteptam să fie ceva praf și pulbere... Și aici ai chiuveta, super.

Mihaela a venit din Pitești ca să își ia în primire camera de cămin și e pregătită pentru noua etapă.

Mihaela Alexandra Bușcă, studentă a Facultății de Inginerie Chimică și Biotehnologii: Am luat un set de curățenie, special pentru camera de cămin. Are de toate, tot ce trebuie.

Reporter: Emotii?

Mihaela Alexandra Bușcă, studentă a Facultății de Inginerie Chimică și Biotehnologii: Da, foarte mari! E un nou început, lume nouă, locuri noi, dar e foarte frumos. Chiar nu mă așteptam să fie atât de bine.

Căminul rămâne cea mai accesibilă cazare pentru studenți. Prețul variază între 330 și 700 lei pe lună.

Mihai Corocăescu, director general Politehnica București: În funcție de confort este stabilit și tariful, dar în căminele modernizate au inclusiv televizoare, frigidere cumpărate, mașini de spălat pe palier, bucătării pe palier, uscătoare, mașini de spălat, tot ce au acasă, au și aici. Suntem pregătiți cu igienizări necesare, astfel încât să aibă condiții decente de locuit.

Antonio: Mi-am ales patul de jos, iar frigiderul îl împart cu colegul de cameră. Am mai venit și cu imprimanta, a fost o necesitate pentru facultate.

Antonio, student: Mi-am adus lucruri care să mă facă să mă simt ca acasă, pernuțe și decorațiuni, am și laptopul, e clar o necesitate pentru facultate, și restul mai achiziționăm pe parcurs.

În acest an, în căminele Politehnicii s-au cazat cu 15-20% mai mulți studenți din anul I. Principalul motiv este prețul: dacă aici plătesc 330 de lei pe lună, în chirie ar da de aproape cinci ori mai mult.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE