Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

SUA: Noi reguli pentru alimente. Autorităție impun o limită pentru contaminarea cărnii de pasăre cu Salmonella

Autoritățile americane din domeniul agriculturii anunță impunerea de limite pentru prezența bacteriei Salmonella în carnea de pasăre. Măsura ar reduce prezența produselor contaminate pe rafturi și ar evita îmbolnăvirea unui mare număr de consumatori. În Statele Unite, mai mult de un milion de oameni se îmbolnăvesc în fiecare an din cauza acestei bacterii, iar câteva sute mor.

SUA: Noi reguli pentru alimente

Firmele care produc în Statele Unite carne de pasăre vor fi obligate să mențină nivelurile de Salmonella sub un anumit prag și să testeze prezența a șase forme deosebit de agresive ale bacteriilor.

Dacă bacteria depășește standardul propus sau se găsește oricare dintre cele șase tulpini, carnea de pasăre nu va putea fi vândută și trebuie retrasă.

Emilio Esteban, subsecretar pentru siguranța alimentară, USDA: Peste un milion de oameni se îmbolnăvesc în fiecare an în Statele Unite, de Salmonella. O bună parte dintre aceștia, estimează CDC (Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor), aproximativ 125.000 de persoane, se îmbolnăvesc de Salmonella atribuită consumului de pui, iar la 43.000 de vină este consumul de produse din curcan. Deci vorbim de 170.000 de mii de oameni care sunt expuși, consumă și se îmbolnăvesc din cauza consumului de carne de pasăre.

Conform propunerii, fermele avicole ar trebui să stabilească programe de monitorizare care să identifice contaminarea în întregul sistem de sacrificare. Propunerea include și orientări pentru reducerea șanselor de răspândire a Salmonellei în efective înainte de sacrificarea păsărilor, inclusiv vaccinarea împotriva bacteriilor.

Emilio Esteban, subsecretar pentru siguranța alimentară, USDA: Vom monitoriza dacă procesul din fabrici este sub control, prin transmiterea de date către noi în format electronic și acesta este un aspect de natură preventivă. Să ținem cont de faptul că lumea este perfectă. În cazul în care o parte din producție este contaminată peste un anumit nivel, vom considera acel produs ca unul alterat și nu ar trebui să ajungă în comerț. Nu am mai făcut asta până acum.

Până acum, în Statele Unite, autoritățile nu impuneau limite privind nivelul de Salmonella pentru că nu existau instrumente și tehnologii suficient de bune pentru a urmări dezvoltarea bacteriei. Consiliul Național al Cărnii de Pui, organizație care reprezintă industria americană de profil, se opune cerințelor impuse de Departamentul Agriculturii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE