O mare fabrică de ciocolată din Belgia a oprit producția după ce a detectat Salmonella într-un lot de ciocolată.
Compania Barry Callebaut a declarat că fabrica sa din Wieze, despre care spune că este „cea mai mare fabrică de ciocolată din lume”, a oprit toate liniile de producție ca măsură de precauție, în timp ce contaminarea este investigată.
Producător global
Barry Callebaut produce ciocolată pentru mai multe mărci vândute în întreaga lume.
Salmonella a fost detectată luni, iar toate produsele de ciocolată au fost suspendate până la finalizarea anchetei, a precizat compania.
Contaminarea a venit de la lecitină, care este un emulgator utilizat în mod obișnuit la fabricarea ciocolatei.
Compania a precizat că a informat autoritățile belgiene pentru siguranța alimentară și contactează clienții care ar putea avea în posesie produse contaminate.
Nu este clar dacă vreun consumator a raportat că s-a îmbolnăvit din cauza ciocolatei.
La începutul acestui an, cel puțin 200 de cazuri raportate de Salmonella ar fi fost legate de ouăle de Paște din ciocolată, fabricate într-o altă fabrică belgiană, operată de compania italiană Ferrero.