Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Studiu Eurostat. Cât de mulțumiți sunt românii de timpul liber pe care îl au

Românii se regăsesc în top 10 între cei mai mulțumiți europeni, atunci când este vorba de cât timp liber au, arată datele Eurostat. Curios este că numărul de ore libere depinde și de nivelul de educație.

Românii, printre cei mai mulțumiți de timpul liber avut

Felicia Macaleț, jurnalist Euronews: "În medie, scorul de mulțumire a europenilor, pentru cât timp liber au, ajunge la 6,8 puncte din totalul de 10. România apare în rândul celor 11 state care au obținut un scor mai mare de 7 puncte, respectiv 7,3 puncte. Suntem la fel de mulțumiți ca austriecii. Prima pe listă este Finlanda, cu 7,7 puncte. La polul opus sunt grecii și bulgarii, care nu sunt mulțumiți de cât timp liber au. Aceștia au obținut un scor de 5,5 și 5,7.

Totodată, datele arată că timpul liber depinde și de nivelul de educație. Interesant este că cei cu un nivel de educație mai ridicat sunt mai puțin mulțumiți, după cum arată datele Institutului de Statistică al Uniunii Europene. De exemplu, cei care au finalizat doar studiile gimnaziale au obținut un scor de 6,9, cu 0,3 mai mare față de cei care au studii superioare.

Mai mult, și numărul membrilor familiei contează atunci când e vorba de cât de mulțumiți suntem de numărul de ore și zile libere. Datele arată că, în gospodăriile în care nu sunt copii, oamenii sunt mai satisfăcuți de durata timpului liber. Totodată, și vârsta contează. În mod evident, cea mai mare rată de mulțumire o au persoanele cu vârsta de 65 de ani sau mai mult. Următorii în top sunt tinerii cu vârsta cuprinsă între 16 și 24 ani.

Datele studiului au fost adunate prin sondaj, în anul 2022, iar oamenii au răspuns la diverse întrebări legate de nivelul de trai și de participarea la activități sociale și culturale."

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE