Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Studenți pentru o săptămână: 100 de elevi urmează școala de vară a Universității Științele Vieții din Iași

Peste 100 de elevi au devenit studenți pentru o săptămână! Amfiteatre, laboratoare, cămine și cantina studențească, pe toate le vor experimenta în cadrul școlii de vară a Universității Științele Vieții din Iași.

Deși pentru mulți dintre acești tineri este prima plecare de acasă, ei spun că au fost convinși că această universitate va fi locul lor pentru următorii ani de studiu.

Elevi din Neamț, Vaslui, Galați sau Brăila au venit la școala de vară

Peste o sută de elevi din județele Neamț, Vaslui, Galați sau Brăila s-au înscris la școala de vară a Universității Științele Vieții din Iași. Dacă prima zi a fost de acomodare, a doua a însemnat cursuri, dar și un laborator.

Adelina Simon, elevă în clasa a XI-a, Roman: Mi se pare o experiență foarte frumoasă și cred că și următoarele zile vor fi la fel de frumoase.

Nici prima masă în cantina studențească nu a fost deloc rea.

Diana Chirica - elevă Colegiul Economic, Vaslui: Mi-a plăcut mâncare. A fost foarte bună. Piureul și cu cârnăciorul de astăzi, și mai ales prăjiturica, care e foarte bună.

Elevii sunt încântați de experiență

Pe unii dintre elevi școala de vară i-a determinat să ia serios în considerare să urmeze o facultate. Denisa și Rita sunt eleve la Liceul Miron Costin din Roman, iar la Iași au devenit și colege de cameră.

Denisa Bughelea - elevă în clasa a XII-a, Liceul Miron Costin Roman: Sunt între și între... Adică dacă sa dau la facultate sau nu. Dar, la cum văd, sincer, m-ar trage inima să vin.

Rita Siniorelli - elevă în clasa a XII-a, Liceul Miron Costin Roman: Activitatea asta mă ajută să aleg ce vreau să fac, unde și îmi dă posibilitatea sa văd cum ar fi. Cum ar fi la facultatea, dacă aș fi studentă.

Prof. univ. dr. Vasile Stoleru, prorector Universitatea Științele Vieții Iași: Scopul acestei școli de vara este de a pune elevii din aceste licee în contact cu cadrele didactice, cu studenții de la Universitate, cu viața reală pe care ei o întâlnesc și o regăsesc în universitate. Asta înseamnă că vom avea studenți care, după un an, doi, trei, suntem siguri că nu vor abandona și vor să finalizeze, sa se pregătească.

80 la sută dintre absolvenții Universității Științele Vieții din Iași își găsesc un loc de muncă în domeniile studiate. Școala de vară este la a patra ediție.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE