Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Serghei Şoigu avertizează: Armele ofensive atrag SUA şi NATO în conflictul din Ucraina

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a avertizat că livrările de arme ofensive occidentale către Ucraina antrenează din ce în ce mai mult SUA şi NATO în conflict, ceea ce ar putea duce la o escaladare „imprevizibilă”, relatează AFP, EFE şi Reuters.

„La ora actuală, luptele evoluează cu succes în zonele” Bahmut şi Vugledar, a declarat Şoigu, potrivit unui comunicat publicat la finalul unei reuniuni cu înalţi responsabili din armată şi din ministerul său.

Oficialul rus a avertizat Occidentul împotriva unei creşteri a ajutorului său militar pentru Ucraina, care ar putea 'conduce la un nivel imprevizibil de escaladare' a conflictului.

„SUA şi aliaţii lor încearcă să prelungească conflictul cât mai mult posibil”, a afirmat ministrul rus, citat de agenţia de presă rusă Interfax. „Pentru a face asta, au început să furnizeze arme ofensive grele, îndemnând deschis Ucraina să captureze teritoriile noastre (...)”, a spus Şoigu, referindu-se probabil la regiunile ucrainene anexate ilegal de Rusia la sfârşitul lunii septembrie - Doneţk şi Lugansk (est), Zaporojie şi Herson (sud).

SUA au promis de asemenea arme cu o rază de acţiune de până la 150 km, pe care Kievul le cere pentru a putea lovi departe în spatele liniei frontului depozitele de muniţii şi liniile de aprovizionare ruseşti.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE