Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Secretarul general al ONU declarat ''persona non grata'' în Israel

Ministrul de externe al Israelului l-a declarat pe secretarul general al ONU, Antonio Guterres, „persona non grata” și i-a interzis de acum înainte să intre în Israel, potrivit unei postări făcute de oficial pe platforma pe X.

Interdicția de intrare, a declarat Israel Katz, se datorează eșecului lui Guterres de a „condamna fără echivoc” atacul masiv cu rachete al Iranului asupra Israelului.

”Oricine nu poate condamna fără echivoc atacul odios al Iranului asupra Israelului, așa cum au făcut aproape toate țările din lume, nu merită să pună piciorul pe pământ israelian”, a scris Katz.

El a adăugat că Guterres nu a denunțat încă masacrul din 7 octombrie, care se apropie de împlinirea unui an, și nici nu a condamnat utilizarea violenței sexuale de către Hamas.

Katz l-a criticat, de asemenea, pe Guterres pentru că nu a condus „niciun efort de a declara [Hamas] o organizație teroristă”.

El a prezis că Guterres "va intra în istorie ca o pată ruşinoasă pe ONU", potrivit i24News.

"Israelul va continua să îşi protejeze cetăţenii şi să îşi păstreze statutul naţional şi demnitatea, cu sau fără Antonio Guterres", declară în finalul comunicatului ministrul israelian de externe.

Această decizie subliniază tensiunile crescânde între Israel şi ONU şi ar putea avea repercusiuni semnificative asupra relaţiilor diplomatice internaţionale în contextul conflictului actual din Orientul Mijlociu, notează i24News

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE