Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sebastian Burduja: PNL București va susține "proiectele bune" ale lui Nicușor Dan

Nicușor Dan a obținut un nou mandat de primar al Bucureștiului, cu aproximativ 48% din voturi. El a spus, în mai multe rânduri, că va avea nevoie de susținerea PNL pentru a forma o majoritate în Consiliul General.

Potrivit rezultatelor de la alegerile de duminică, Alianța Dreapta Unită, REPER și PNL ar ajunge împreună la aproximativ 47 de procente, insuficient pentru aprobarea hotărârilor administrației locale. Celelalte mandate din consiliu se vor împărți între PSD, PUSL și AUR.

Sebastian Burduja a declarat că PNL București îl susține pe Nicușor Dan

Unul dintre contracandidații lui Nicușor Dan la alegerile locale din 9 iunie, Sebastian Burduja, care a obținut sub 8% la vot, l-a asigurat pe Nicușor Dan că îi susține unele proiecte. În direct la Euronews România, ministrul Energiei a precizat că PNL București ar susține acel referendum propus de Nicușor Dan.

Sebastian Burduja: "Eu mi-am făcut datoria să spun adevărul, pentru că n-aș vrea să fim peste 4 ani și să ne uităm iarăși în urmă și să spunem: 'de fapt, totul era bine în București'. A fost ales din nou Nicușor Dan, lucrurile poate nu s-au schimbat în mai bine, dar hai să-i mai dăm o șansă. Cred că un cec în alb este suficient, cel puțin la Partidul Național Liberal.

În ceea ce ne privește, de acum înainte, susținerea noastră nu este una necondiționată, este una condiționată de îndeplinirea obiectivelor, proiectelor, promisiunilor. PNL e dispus să susțină proiectele bune pentru bucureșteni. De exemplu, aceste referendumuri. O să argumentăm. Revoluția turcoaz continuă, nu ne oprim aici. E despre a oferi o alternativă. (...)

Domnul Nicușor Dan a ieșit în seara alegerilor și a spus că vrea să organizeze niște referendumuri. E cel puțin unul legat de modul în care se împart banii pentru București, Primăria Generală, Sectoare, și cel cu urbanismul. Și îi spun și public că noi suntem gata să-l ajutăm să declanșeze cât mai repede. Nu trebuie să așteptăm 6 luni - un an, pentru că bugetul pentru anul viitor se va face începând cu toamna aceasta și de ce să mai pierdem un an? Hai să vedem ce spun bucureștenii.

Principial, trebuie discutat public despre cum se împart banii între Primăria Generală și sectoare și îl invităm să-l facă într-o lună, două, maxim trei. Ca să vedem exact o promisiune, pe care a făcut-o în seara alegerilor. Trebuie trecut în Consiliul General. Ăsta e primul pas. Deci trebuie declanșat cu votul consilierilor generali și îl asigur că am susține o asemenea inițiativă. Mi se pare de bun simț, oricum, pe un subiect care poate naște discuții, să îi întrebi pe cetățeni. O să-i întrebăm și noi înainte și o să ne definim o poziție și în urma discuției cu cetățenii, și în urma discuției cu primarii de sector, pentru că o să avem doi primari liberali."

  • Chiar dacă a obținut un scor modest la aceste alegeri, Sebastian Burduja spune că a învățat din greșeli și garantează că va candida din nou în 2028.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE