Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Samsung Galaxy Atrium, oaza de liniște și tehnologie din centrul Parisului

M-am aflat la Paris la cea de a opta mea prezență ca jurnalist la Jocurile Olimpice. Este o experiență unică, este greu de povestit în cuvinte despre privilegiul de a trăi pe viu cea mai importantă competiție din lume și de a avea șansa să-i vezi la treabă pe cei mai mari campioni ai lumii. Dar până vă voi povesti despre ei, vreau acum să vă vorbesc despre un loc special descoperit aici.

*Articol susținut de Samsung România.

Un loc unde te detașezi de tumultul și agitația Parisului. Samsung Galaxy Atrium este cartierul general pe perioada Jocurilor Olimpice al celor de la Samsung, unul dintre principalii parteneri globali ai JO Paris2024. Aici, într-o vilă somptuoasă, de peste 400 m pătrați, la doi pași de Arcul de Triumf și de Champs Elysees, este o oază de liniște și de relaxare. Un loc unde partenerii Samsung, invitații, jurnaliștii și chiar sportivii se pot relaxa, bucurându-se în același timp de experiența premium oferită de tehnologia Samsung.

Am petrecut câteva ore aici și m-am bucurat de cele două terase în aer liber, unde poți savura liniștit o cafea la umbră, dar am și lucrat, la etaj fiind câteva spații work-room cu stații Samsung, de unde te poți conecta la rețeaua informatică olimpică. Tot la parter este și un lounge unde poți servi o gustare, sau poți socializa cu ceilalți vizitatori, care vin din toate colțurile lumii. Iar peste tot pe pereți poți admira imagini cu sportivii de elită parteneri ai Samsung.

Atmosfera este liniștită și parcă n-ai mai vrea să pleci de aici. Într-una dintre sălile de conferințe am asistat și la o scurtă prezentare a noilor modele de telefoane Galaxy Z Fold6 și Galaxy Z Flip6, pe care le vor primi sportivii olimpici. Preferatul meu a fost modelul Z Flip6, care are culoarea aurie și are imprimat pe spate simbolul JO, cercurile olimpice. El vine cu o husă de piele de la Louis Vuitton, pe care sportivii o pot personaliza cu inițialele gravate.

Am coborât apoi la primul nivel al Samsung Galaxy Atrium, acolo unde este showroom-ul și unde sunt expuse cele mai noi produse, pe care abia așteptam să le văd. Le-am testat pe fiecare în parte așa că o să vă povestesc pe scurt câte ceva despre ele.

Odată cu introducerea noii serii Galaxy Z, Samsung oferă prin modelele Galaxy Z Fold6 și Z Flip6 mai multe oportunități de maximizare a capacităților AI.

Atât Galaxy Z Fold6, cât și Z Flip6 sunt echipate cu Platforma Mobilă Snapdragon® 8 Gen 3 pentru Galaxy , cel mai avansat procesor mobil de până acum.

Galaxy Z Fold6 oferă o gamă de funcții și instrumente bazate pe inteligență artificială care maximizează ecranul de mari dimensiuni și sporesc semnificativ productivitatea, precum Note Assist  care oferă funcții de traducere, rezumate și formatare automată pentru notițele simple și ușoare. Pentru social media în special, Composer creează texte care reflectă tonul tău prin analizarea postărilor anterioare.

Cea mai recentă aplicație Google Gemini este complet integrată pe noua serie Z, oferindu-ți propriul tău asistent AI chiar pe telefon. Te cucerește imediat.

Galaxy Z Flip6 are un ecran frontal Flex Super AMOLED   de 3.4 inch care permite funcții asistate de inteligență artificială fără a fi nevoie să deschizi dispozitivul. Iar în cazul comunicării în mișcare, poți răspunde la mesaje cu Suggested replies, care analizează cele mai recente mesaje pentru a sugera un răspuns adaptat. Ca să nu mai vorbesc de noii senzori Wide de 50MP și Ultra-wide de 12MP, care oferă o experiență foto fantastică.

Foarte cool sunt și noile modele din seria Galaxy Buds3, care aduc o nouă experiență de comunicare. Dacă participi la un curs într-o limbă străină, de exemplu, poți activa Interpreter în modul Listening pe Galaxy Z Fold6 sau Z Flip6 în timp ce porți accesoriile audio Buds3. Acest lucru îți va permite să auzi cursul tradus direct prin Buds.

Și haideți acum să vorbim și despre noile ceasuri lansate de Samsung, Galaxy Watch7 și Galaxy Watch Ultra care oferă utilizatorilor experiențe integrate de sănătate digitală.

Galaxy Watch7 maximizează starea de bine zilnică prin intermediul antrenamentelor personalizate și funcțiilor inteligente și preventive de monitorizare a sănătății. Galaxy Watch Ultra este cel mai performant smartwatch de la Samsung până în prezent, în timp ce inelele Galaxy Ring oferă o abordare directă a stării de bine, oferind monitorizarea sănătății și informații personalizate în timp ce sunt purtate pe deget, inclusiv în timpul somnului. Galaxy Ring nu este diponibil momentan în România, însă abia aștept să avem o confirmare de când va fi introdus pe piața locală. 

Față de noul algoritm AI avansat pentru analiza somnului, Galaxy Watch7 oferă funcția de apnee în somn. Se primesc citiri și alerte în timp real și pentru ritmuri cardiace anormal de ridicate sau scăzute. Ce trebuie să mai știm este că această funcție nu este încă disponibilă în România. În plus, Galaxy Watch7 este primul smartwatch Galaxy care dispune de un sistem GPS cu frecvență dublă care poate urmări mai precis locația chiar și în medii urbane dense.

Galaxy Watch Ultra are caracteristici premium concepute pentru durabilitate extremă, cum ar fi cadrul din Titan de gradul 4 și rezistența la apă de 10ATM, permit utilizatorilor să își depășească limitele. În plus, Galaxy Watch Ultra funcționează la o varietate mai mare de altitudini, pornind de la 500 de metri sub nivelul mării, până la 9.000 m.

Conceput pentru monitorizarea sănătății 24/7, Galaxy Ring este ușor, cântărind de la 2.3 grame la 3 grame, pentru asigurarea confortului în timpul purtării prelungite.

Galaxy Ring dispune de cea mai bună analiză a somnului din clasa Samsung și de un algoritm puternic de inteligență artificială a somnului ce poate ajuta la înțelegerea cu ușurință a tiparelor personale de somn.

Sper că nu m-am lungit cu aceste detalii tehnice, dar credeți-mă că merită, eu unul am rămas fascinat de cât de avansată este tehnologia folosită.

Am plecat de la Galaxy Atrium realmente relaxat, după câteva ore în care m-am detașat de agitația orașului și încântat de noile descoperiri. Dar n-aș vrea să închei fără a aminti și despre efortul Samsung de afișa în centrul Parisului, pe clădiri istorice, imagini uriașe cu sportivi legendari, printre care și Nadia Comăneci. Mi s-a părut ceva fantastic să văd fotografia Nadiei lângă Place Vendome, de la acel istoric moment Perfect 10 din 1976.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE