Rusia va considera că Statele Unite și aliații lor sunt implicați direct în conflictul din Ucraina și amenință că va folosi arme mai puternice dacă Occidentul permite Ucrainei să efectueze atacuri pe teritoriul rus cu arme cu rază lungă de acțiune, a declarat miercuri un parlamentar rus de rang înalt, potrivit Reuters.
Viaceslav Volodin, președintele Dumei de Stat, camera inferioară a parlamentului rus, a declarat pe rețeaua Telegram că SUA, Germania, Franța și Marea Britanie "devin părți ale războiului din Ucraina".
"Acest lucru va conduce la situația în care țara noastră va fi obligată să răspundă prin folosirea unor arme mai puternice și mai distructive pentru a-și proteja cetățenii", a adăugat Volodin.
Marți, întrebat dacă Statele Unite vor elimina restricțiile privind furnizarea de arme cu rază lungă de acțiune către Ucraina, președintele american Joe Biden a declarat că administrația sa "analizează această posibilitate".
Ucraina afirmă că şi-a dublat producţia de arme în 2024
Ucraina şi-a dublat producţia de arme de la începutul lui 2024 în raport cu 2023, a afirmat marţi premierul ucrainean Denis Şmîhal, o miză importantă pentru Kiev în faţa unei armate ruse mai bine echipate, informează AFP.
"În cursul primelor opt luni ale lui 2024, ne-am dublat producţia de arme în raport cu 2023", a declarat Şmîhal în timpul unei conferinţe de presă fluviu la Kiev, explicând că Ucraina vrea să producă "peste un milion de drone" anul acesta.
Industria de apărare ucraineană, adesea ajutată de finanţări sau parteneriate occidentale, s-a dezvoltat mult după declanşarea invaziei ruse în februarie 2022 pentru a compensa o penurie de mijloace.