Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Atac masiv cu drone ucrainene asupra Moscovei. Zeci de zboruri au fost anulate

Ucrainenii se răzbună pe ruși după evenimentele din ultima vreme și și-au întețit și ei atacurile. Ultimul a vizat chiar capitala Moscovei și alte regiuni, în noaptea dintre 9 și 10 septembrie.

Primarul Moscovei, Serghei Soboanin, a spus că au doborât cel puțin 15 astfel de drone deasupra capitalei și susține că atacurile au vizat clăduri rezidențiale. Două dintre ele, aflate în districtul Ramenskoye, la 50 de km de capitală, au fost incendiate. Edilul a precizat că unele drone au vizat și aeroportul Zhukovo, dar și districtul Domodedovo, unde se află alt aeroport.

Atac masiv cu drone ucrainene asupra Moscovei

O femeie de 46 de ani a fost ucisă și trei persoane au fost rănite, după cum spun autoritățile locale, care mai precizează că alte 43 de persoane au fost evacuate și mutate în centre de cazare temporară. Ca măsură de siguranță, peste 30 de zboruri au fost suspendate în capitala Rusiei, potrivit agenției ruse de stat RIA.

Pe lângă zona Moscovei, atacurile au vizat și regiunea Briansk, vecină cu Ucraina, unde guvernatorul regional a declarat că au fost doborâte peste 60 de drone.

După ce rușii au atacat infrastructura energetică a Ucrainei, replica ucrainenilor a venit tot împotriva infrastructurii energetice, dar au fost vizate, în special, transporturile militare. În regiunea Tula, din nordul Moscovei, resturile unei drone au căzut pe o instalație de combustibil.

Rușii încă nu au reușit să rezolve acea incursiune ucraineană din regiunea Kursk, îmcepută pe 6 august, în care ucrainenii au cucerit peste 1.000 de kilometri pătrați, ca răspuns în oglindă la acțiunile ruse.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE