Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rusia a bombardat din nou regiunile Kiev și Herson. Armata rusă a lansat șase rachete și peste 20 de drone asupra teritoriului ucrainean

Armata rusă continuă bombardamentele asupra regiunii Harkov, din estul Ucrainei, devenite cel mai fierbinte punct al războiului. Sistemele de apărare antiaeriană au reușit să doboare majoritatea dronelor și rachetelor lansate de pe teritoriul rus, însă au fost înregistrate pagube ale infrastructurii civile. Atacurile au loc într-un moment extrem de dificil pentru Ucraina, care a pierdut jumătate din capacitatea de producție a energiei electrice. 

Rusia a lansat șase rachete și peste 24 de drone asupra teritoriului ucrainean. Chiar dacă toate dronele au fost doborâte de apărarea antiaeriană a Ucrainei, o rachetă a fost neinterceptată. Mai mult, fragmente de drone și rachete au avariat un complex industrial, o benzinărie și un depozit. Numeroase incendii au izbucnit în mai multe localități din regiunile Kiev și Herson.  

Rusia a atac din nou rețeaua electrică a Ucrainei

Bombardamentele lansate de armata rusă asupra rețelei electrice din Ucraina au forțat guvernul de la Kiev să oprească regulat furnizarea energiei în întreaga țară. În fiecare zi, locuitorii din mai multe orașe, inclusiv din capitală, stau fără electricitate timp de mai multe ore. 

Oleksandr Solovei, proprietarul unei cafenele din Kiev: ”În primul rând, numărul de clienți a scăzut și, în al doilea rând, nu am achiziționat încă un generator. Nu putem produce energie electrică tot timpul. Însă chiar dacă am putea lua un generator, ar fi o investiție suplimentară.” 

În cadrul conferinței internaționale despre reconstrucția Ucrainei din Berlin, președintele Volodimir Zelenski a cerut țărilor occidentale ajutor pentru repararea rețelei electrice. Liderul de la Kiev a declarat la Berlin că Ucraina are nevoie urgent de echipamente pentru centralele electrice și de încălzire, care sunt în prezent nefuncționale. De la Moscova, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat că instalațiile electrice ale Ucrainei sunt ținte militare legitime. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE